Šef Ferrarijeve momčadi ne podupire povećanje broja F1 timova, a za Andrettijevu potencijalno novu F1 momčad kaže da treba ponuditi više od američkih korijena…

Trenutačno postoji interes na nekoliko adresa za ulazak u elitno društvo timova Formule 1. FIA je otvorila mogućnost povećanja broja F1 timova u narednim sezonama, a definivno se najviše govorilo o prijavi momčadi Michaela Andrettija, uz koju bi se vezao i General Motors s brandom Cadillac.

Međutim, aktualni timovi nisu oduševljeni tim pričama o proširenju, što ne treba nikoga čuditi. Trenutno se prihodi namijenjeni timovima dijele na deset dijelova pa nikome nije želja da se iz iste zdjele počnu hraniti još jedna gladna usta.

Provlači se teza da eventualna 11. momčad mora donijeti nešto korisno za cijelo prvenstvo, za svih deset momčadi. Tog je stava i šef Ferrarijeve momčadi Frederic Vasseur, a po njegovom mišljenju nije dovoljno dobar razlog samo to što se radi o američkom projektu.

“Moje je stajalište da je deset timova uložilo goleme napore čak i onda kad je bilo teško biti na gridu, uopće preživjeti za neke od njih, a sad ako bismo prihvatili još jednu momčad, to mora biti iz mega dobrih razloga.”

“Činjenica da se radi o američkom timu, to nije dobar razlog jer, po meni, mi već imamo američki tim zahvaljujući Haasu. Drugi razlog je taj da ako želite biti na vrhu u svojoj zemlji, onda je to pitanje vozača. Pogledajmo što se dogodilo u Nizozemskoj. To je najveći uspjeh na svijetu danas, a oni nemaju momčad, imaju Maxa.”

“Imamo dobar uspjeh u SAD-u. Ako želimo povećati taj uspjeh u SAD-u, važnije je pitanje za mene pronalazak američkog vozača. Nije stvar u momčadi”, rekao je Vasseur.

Još se suočio s pitanjem, bi li govorio drukčije da se radi o tvorničkoj momčadi koja bi željela ući u F1.

“Kolektivno smo uložili velike napore. Ako se netko sada želi pridružiti, onda to mora biti od koristi za svakoga u Paddocku. To znači da trebaju nešto donijeti u Formulu 1. Samo nacionalnost momčadi ne predstavlja vrijednost”, poručio je šef Ferrarijeve momčadi.

Objava Vasseur: Ako nova momčad želi u F1, onda to mora biti od koristi svima u Paddocku pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak