Šef Ferrarijeve momčadi Fred Vasseur smatra da se ništa ne mijenja u pristupu njegovog tima da nastavi pobjeđivati Red Bull, unatoč pobjedi na Velikoj nagradi Monaka.

Tijekom vikenda u Monaku, Ferrari i McLaren bili su glavni u poretku, dok se vodeći Red Bull borio s neravninama na uličnoj stazi ostvarivši tek 6. mjesto s Maxom Verstappenom.

Vasseur je priznao da se grid pomalo “stisnuo” i da se sve tri momčadi koje su do sada pobjeđivale u utrkama ove sezone mogu boriti za daljnje pobjede ovisno o karakteristikama svake nadolazeće staze.

Francuz smatra da je važno za Ferrari da održi svoj napredak, te da saznanje da je Red Bull pobjediv, ne mijenja motivaciju momčadi. Rekao je da bi za Ferrari bio najgori scenarij da momčad povjeruje da je njihov posao već obavljen:

“Nije stvar samo u motivaciji jer motivacija postoji neko vrijeme, već i u samopouzdanju za vozače, za momčad.”

“I sigurno, čim ste u poziciji da pobjeđujete, obraćate više pozornosti na detalje, imate svojevrsni efekt kugle snijega. To je dio napretka u posljednjih šest ili sedam mjeseci.”

“Moramo nastaviti ovako, ali najgori scenarij bi bio zamisliti da je gotovo, da će tako biti do kraja.”

“Imat ćemo različite staze s drugačijim rasporedom, različitim karakteristikama. Sada se još više natječemo s McLarenom i Red Bullom i bit će gore-dolje do kraja sezone.”

“Moramo osvojiti dobre bodove kada nismo na vrhu i moći pobjeđivati ​​kada smo tu u mogućnosti. Ali, ništa se ne mijenja.”

Vasseur je dodao da će Red Bull i dalje imati prednost na stazama koje dolaze u kalendaru te da će, čak i u utrkama u kojima Ferrari možda neće biti na vrhu, momčad morati biti oportunistička kako bi osigurala solidno osvajanje bodova.

“Mislim da sada imamo najmanje tri momčadi – ali mislim da ni Mercedes nije tako daleko – sposobne boriti se za pole position, sposobne boriti se za pobjedu. Uzbudljivo je i tako će, nadam se, biti do kraja sezone.”

“Sigurno, ovisno od staze do staze, imat ćemo možda Red Bull u prednosti, ili Ferrari, ili McLaren. I morat ćemo biti iskorištavati tuđe greške.”

“U prošlosti to nije uvijek bio slučaj; prošle godine smo izgubili previše bodova u sezoni, a ove smo sezone napravili veliki korak naprijed.”

Objava Vasseur: Pobjeda nad Red Bullom ne mijenja ništa pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic