Prošlogodišnji prvak svijeta u Formuli 1 vozio je najbrže prvog dana nove sezone, no za vratom mu je bio Ferrari…

Max Verstappen bio je zadovoljan nakon prvog dana Velike nagrade Bahreina, prve utrke u novoj F1 sezoni. Njegov Red Bull funkcionirao je besprijekorno, a na drugom slobodnom treningu postavio je najbolje vrijeme.

“Osjećaj u bolidu bio je dobar. Jasno, ovdje smo testirali pa generalno imamo bolju početnu poziciju. Isprobali smo neke stvari na bolidu i činilo se da funkcioniraju dobro. Sve je išlo prilično glatko tijekom cijelog dana, a zbog toga mogu biti sretan.”

Iako zadovoljan simulacijama kvalifikacija i utrke, Max se ne smije opustiti. Ferrari Charlesa Leclerca bio mu je vrlo blizu, a talijanska momčad općenito izgleda dosta dobro.

“Bili smo vrlo dobri i u kraćim i u dužim vožnjama. Vrlo sam zadovoljan, no mogli ste vidjeti da Ferrari jako pritišće. Oni su vrlo blizu i to je također vrlo uzbudljivo. Moramo još malo pričekati, također i zbog modova motora kod svih timova, kako bismo stvarno vidjeli gdje je tko”, izjavio je Verstappen.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Zasad se i u novoj sezoni nastavlja tradicija da je drugi Red Bullov vozač dosta sporiji od Maxa. Sergio Perez imao je deseto vrijeme prvog, a sedmo vrijeme drugog treninga.

“Imamo nešto posla za obaviti kako bismo pronašli bolji kompromis sa set-upom. Pokušali smo neke različite stvari s bolidima, tako da trebamo dobro pregledati podatke i izabrati one najbolje dijelove.”

“Svi su jako blizu. Mislim čak da će u utrci biti još bliže, tako da bit će dobrog utrkivanja. U subotu ćemo imati jasnu sliku kad dođe Q3, onda ćemo vidjeti kako tko stoji.”

U subotu se od 13 sati vozi treći slobodni trening, a kvalifikacije počinju u 16 sati.

Objava Verstappen najavljuje uzbudljivu borbu s Ferrarijem pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak