Dominantna pobjeda Maxa Verstappena u Meksiku donijela je još veću prednost mladom Nizozemcu u prvenstvu, a nemojmo zaboraviti niti sjajnog Pereza koji je doveo ekipu Red Bulla tik do Mercedesa u prvenstvu konstruktora.

Nakon sjajnog starta utrke Verstappen je diktirao tempo od početka do kraja utrke i nikada pobjeda nije dovedena u pitanje. Novi trijumf donio je Maxu prednost od 19 bodova te s pogledom već ka Brazilu gdje ga čeka nova prilika za povećati vodstvo.

Ipak, oprezan je bio Max u svojim izjavama, te je svjestan da posao još nije gotov:

“Dalek je put do kraja prvenstva. Naravno, sve izgleda dobro po nas, ali znam da se sve brzo može okrenuti u korist Mercedesa. Veselim se Brazilu, imam lijepe uspomene na Brazil”.

Osvrnuo se na ključan potez utrke:

“Sva trojica smo išli ka prvom zavoju, cilj je svima bio zakočiti što kasnije moguće. Dobro sam odradio posao i ostao na stazi, nadalje sve je bilo na meni. Bolid je bio izuzetno brz i samo sam odradio svoj dio posla”, zaključio je Verstappen.

Karavana ide dalje, Red Bull odmiče Mercedesu, a hoće li se Super Max okruniti prvom titulom već u dva naredna vikenda? Uživajmo u jednoj od najboljih bitaka za titulu u povijesti.

Objava Verstappen: Situacija u prvenstvu izgleda dobro, ali… pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Karlo Papić