Formula 1 prošlog je tjedna objavila novosti u svom kalendaru za ovu, koronavirusom pogođenu sezonu. Tijekom jeseni utrke ćemo gledati na stazama koje nisu trebale biti u kalendaru – Nürburgringu, Portimau i Imoli. Činjenica da će ove godine ipak imati domaću utrku, iznenadila je Sebastiana Vettela.

Njemačka ove godine nije trebala imati utrku Formule 1, nakon što nije produžen ugovor Formule 1 i Hockenheima, no situacija s pandemijom virusa COVID-19 natjerala je čelnike sporta da se okrenu prema nekim stazama koje nisu bile u prvotnom kalendaru. Tako je u fokus stigao i Nürburgring, na kojem će se u listopadu voziti VN Eifela.

“Nürburgring, kakvo veliko iznenađenje! Ipak ćemo imati Veliku nagradu u Njemačkoj ove godine” prokomentirao je trenutno jedini njemački vozač na gridu F1, Sebastian Vettel.

“Vozio sam tamo tri puta do sada u Formuli 1. Bilo je to s Red Bullom, a posljednji put kad smo tamo vozili, 2013. godine, uspio sam pobijediti u utrci”, prisjeća se Ferrarijev vozač.

Dodatni začin utrci mogli bi biti vremenski uvjeti. Na Nürburgringu se inače redovito vozilo ljeti, dok će ove godine Velika nagrada Eifela biti održana od 9. do 11. listopada.

“Nürburgring će sigurno biti izazov za timove i nas vozače, a moram priznati da sam već uzbuđen u pogledu vremenskih uvjeta koje bismo mogli imati tamo u listopadu”, poručio je Vettel.

Nakon Njemačke, karavana Formule 1 uputit će se u Portugal pa još jednom u Italiju. I dok neke zemlje sada slave činjenicu da će se utrke Formule 1 voziti kod njih, veliko razočaranje vlada na američkom kontinentu jer je potvrđeno da ove godine neće biti utrka u Kanadi, SAD-u, Meksiku i Brazilu.