Iako je početak novog prvenstva bio izuzetno loš za Aston Martin, njemački vozač protivnik je ideje o potpunom posvećivanju sljedećoj sezoni.

Četiri utrke, nula bodova. To je bilanca Sebastiana Vettela na početku nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1. Aston Martin ima pet bodova na kontu, no svih pet je osvojio Lance Stroll.

Nakon odlične 2020. godine i transformacije iz Racing Pointa u Aston Martin, očekivanja su bila velika, no pokazalo se kako je upravo ta momčad najviše pogođena manjim, ali očito značajnim promjenama pravila za 2021. godinu. Nakon promjena na podnici bolida, propisanih pravilima, nestala je čarolija bolida AMR21, sljedbenika onog uspješnog i kontroverznog RP20.

Ipak, Sebastian Vettel zasad ne očajava, već poziva svoju momčad da se zajednički uhvate rješavanja problema.

“Nije tajna da smo očekivali biti snažniji ove godine, razlozi zbog kojih nismo su takvi kakvi jesu. Mislim da kao tim možemo rasti. Gledamo puno sitnica u kojima se možemo popraviti. Mislim da je cijela grupa i dalje vrlo uzbuđena, odličnog duha i sretan sam, iako performanse nisu onakve kakve smo svi priželjkivali.”

“Prihvatili smo to i pokušat ćemo napraviti najbolje. Čak i ako se ne utrkujemo za pozicije koje bismo željeli, i dalje je to dobro utrošeno vrijeme”, rekao je Nijemac.

Definitivno nije pobornik odustajanja od ove sezone i potpunog posvećivanja pažnje bolidu za 2022. godinu, kad na snagu stupa novi tehnički pravilnik. Po mnogima bi to bila najlogičnija stvar za napraviti jer Aston Martin će teško tijekom sezone uhvatiti korak s McLarenom i Ferrarijem, no Nijemac drukčije razmišlja.

“Ne samo sada, već inače u životu ne mislim da vam prečaci mogu puno pomoći. Puno je toga što još uvijek možemo naučiti i još uvijek kao momčad možemo postići bolje razumijevanje, tako da bih to smatrao propuštenom prilikom.”

“Pitanje je kako mjeriti priliku. Mjerite li je postoljima, bodovima, pobjedama ili nekom drugom valutom, ali kao momčad možemo napredovati u mnogim malim stvarima, koje na kraju čine razliku i vode do savršenstva”, filozofski će Vettel.

Aston Martinova realnost mogla bi biti borba za peto mjesto konstruktorskog poretka, ali i za to će morati požuriti sa skupljanjem bodova. Alpine je već na 15, AlphaTauri na 10 bodova…

Objava Vettel smatra da Aston Martin ne treba dići ruke od ove sezone pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Šestak