Iz vodstva Formule 1 stiže službena potvrda novog ugovora s organizatorima Velike nagrade Azerbajdžana, po kojem će se ta utrka nastaviti održavati u sklopu Svjetskog prvenstva barem još tri godine.

Tijekom ovoga vikenda pratimo sedmu utrku u povijesti Formule 1 koja se vozi na ulicama glavnog grada Azerbajdžana. Na Baku City Circuit već su se odvile neke pamtljive bitke, a interesantna je statistika da još uvijek ne postoji vozač koji je na obali Kaspijskog jezera pobijedio dva puta.

Utrke su često zanimljive, ponekad dramatične jer u prethodnim sezonama nije nedostajalo niti nesreća na toj uličnoj stazi. Ove godine se u Bakuu održava i prvi od šest sprint vikenda, što jasno pokazuje da vodstvo Formule 1 cijeni ovu lokaciju.

To je dobilo potvrdu u vidu potpisivanja novog ugovora između Formule 1 i organizatora VN Azerbajdžana, koji vrijedi do 2026., odnosno jamči održavanje još minimalno tri Grand Prixa.

“Baku City Circuit postala je jako popularna lokacija za Formulu 1. To je nevjerojatno staza koja uvijek donosi golemu dramu i već je ugostila neke od najuzbudljivijih utrka koje su nam ostale u sjećanju. Oduševljeni smo što produžujemo našu suradnju s Azerbajdžanom i veselimo se zajedničkom napretku”, izjavio je predsjednik Formule 1 Stefano Domenicali.

Na stazi dugačkoj šest kilometara, koju je dizajnirao Hermann Tilke, do sada su pobjeđivali Nico Rosberg (VN Europe 2016.), Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sergio Perez i Max Verstappen. Vidjet ćemo u nastavku ovog vikenda hoćemo li dobiti prvog dvostrukog pobjednika Velike nagrade Azerbajdžana.

Objava VN Azerbajdžana u kalendaru Formule 1 minimalno do 2026. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak