Volkswagen Group mijenja naziv u Auto Union

Volkswagen grupa pravi je automobilski gigant. Iza tog imena kriju se brandovi poput Audija, Bentleyja, Bugattija, Ducatija, Lamborghinija, MAN-a, Scanije,Seata,Škode i naravno Volkswagena. Taj naziv davno je prestao biti primjeren za ovu grupaciju pa njeni čelni ljudi razmišljaju o promjeni istog. Prema posljednjim pričama Volkswagen grupa mogla bi iz naftalina izvući ime Auto Union koje bi svakako bilo logičnije od ovog sadašnjeg…

Auto Union nekadašnji je brand iz kojeg je proizašao Audi. Tvrtka osnovana početkom 30-ih godina prošlog stoljeća nastala je spajanjem četiriju proizvođača – Audija, DKW-a, Horcha i Wanderera. Dolaskom drugog svjetskog rata Auto Union prestao je s proizvodnjom da bi bio ponovno aktiviran 1949. godine. Nešto kasnije kupio ga je Daimler, no ubrzo i prodao Volkswagenu koji je ovaj naziv zamijenio onim Audi.

S obzirom da pod krovom Volkswagen Grupe trenutno funkcionira deset brandova on je doista automobilski savez stoga naziv Auto Union koji bi se vratio definitivno ima pravo značenje i točno odražava stanje unutar jednog od najvećih svjetskih proizvođača automobila.

Volkswagen Group mijenja naziv u Auto Union je članak na AutoMotoPortalu. Pravila korištenja RSS feedova

Powered by WPeMatico