Volkswagen u Ženevu doprema Passat Alltrack (foto)

Novi Passat ovog je mjeseca krenuo u prodaju na našem tržištu. Koliko god on bio atraktivan nekolicina njegovih kupaca ipak će pričekati dolazak njegove Alltrack izvedenice koja će premijeru odraditi u Ženevi. Robusniji primjerak Passata Variant uz povišenu karoseriju i pogon na svim kotačima donosi i vizualne preinake koje ga čine markantnijim…

Karavanski primjerak Passata u Ženevi će se pojaviti u robusnijoj Alltrack izvedbi. Ovaj naziv novom Passatu Variant donosi veći razmak od tla, robusniji izgled koji generiraju podebljani lukovi kotača, podnice, te novi branici koji garantiraju bolje kutove prilaženja kada se Passat Allroad kreće po neravnom terenu. Tu je i zaštita za takve slučajeve u obliku čeličnih ploča ispod karoserije koje štite njene osjetljive dijelove.

Passat Alltrack uz oštriji izgled donosi i 4MOTION pogon na svim kotačima koji u normalnoj cestovnoj vožnji pokreće samo dva prednja. Kada je to potrebno snaga s pogonskih strojeva seli se i na stražnju osovinu preko standardnog diferencijala. UZ taj pogon ide i “Off Road” režim vožnje koji prilikom aktivacije regulira način kočenja, odziv na gas i sustave kretanja na nizbrdici ne bi li izvukao maksimum trakcije kada je to potrebno.

Za pokretanje ovog primjerka zadužena je paleta motora koja pokreće i klasični karavanski Passat. Snaga tih benzinaca i dizelaša kreće se od 150 KS do 240 konjskih snaga. Najsnažniji benzinci i dizelaši dolaze opremljeni XDS+ sustavom koji koći unutarnje kotače prilikom naglog skretanja i tako pospješuje stabilnost vozila.

Volkswagen u Ženevu doprema Passat Alltrack (foto) je članak na AutoMotoPortalu. Pravila korištenja RSS feedova