Toto Wolff kaže kako je nedavni napredak Ferrarija u performansama pogonske jedinice izvanredan, s obzirom na to da se motori ostalih dobavljača uobičajeno poboljšavaju nekom predviđenom putanjom.

U kvalifikacijama u Rusiji, Ferrarijev Charles Leclerc bio je brži čak 0,7 sekundi od Lewisa Hamiltona na ravnim dijelovima staze.

“To je izvanredno. Neobično je uz trenutna pravila pronaći toliki napredak. Kako sada stvari stoje, upravo motor dominira Formulom 1. Mislim da smo imali situacije u kojima je Ferrari bio vrlo jak u prošlosti, ali trenutno dominiraju svojom brzinom na ravnim dijelovima, tako da je to vrlo teško nadoknaditi. Ovo je situacija koju trebamo prevladati”, rekao je Toto.

Wolff kaže da momčad mora razmotriti sve aspekte svoje pogonske jedinice dok pokušava smanjiti zaostatak za Ferrarijem.

“Mislim da moramo pogledati sva područja pogona. Postoji li neka inovacija koju bismo trebali uočiti? Mislim da u čistoj izvedbi nema puno toga. Mislim da treba priznati da postoji određena razlika koju je gotovo nemoguće dostići, ali moramo raditi još bolji posao, razumjeti gume i imati prave strategije u utrci. Tu se nalaze naše mogućnosti”, zaključio je Wolff.