Njemačko-engleska momčad radi na novom smjeru razvoja za svoj sljedeći paket ažuriranja, za koji se nada da će osigurati bolju ravnotežu bolida u brzim i sporim zavojima.

Radilo se na pripremi novih komponenti za Veliku nagradu Kanade sljedećeg mjeseca, ali postoji šansa da se dijelovi mogu poslati već u Monako ako budu spremni ranije. Lewis Hamilton nedavno je izrazio određeni optimizam u pogledu napretka, nakon što je isprobao promjene u Mercedesovom simulatoru.

Šef momčadi Toto Wolff sugerira da je momčad prihvatila da ne postoje čudesna rješenja koja će odjednom promijeniti performanse bolida. Umjesto toga, radi se više o dosljednom napretku:

“Mislim da ono što sada vidimo u bolidu je da ti maleni dobici koje donosimo, umjesto čudesne nadogradnje, dovode automobil u područje bolje ravnoteže i viših performansi.”

“To su stvari u kojima dobivate desetinku ili desetinku i pol, a u isto vrijeme druge momčadi napreduju. Dakle, mi smo na putanji na kojoj poboljšavamo automobil.”

“To neće biti pravocrtno, već s usponima i padovima. No, sve dok je smjer ispravan, osjećam se sigurnije.”

Upitan je li u prošlosti bila pogreška misliti da postoji čarobno rješenje, Wolff je rekao:

“Da, mislim da nikada nismo imali tako jasne naznake kao što smo imali u posljednjih nekoliko utrka gdje smo stvarno vidjeli da je bolid ili brz u brzim zavojima ili u sporim u zavojima, ali nikad oboje zajedno. To je nešto što sada možemo polako otkloniti.”

Wolff je objasnio da je ono što je sada drugačije u Mercedesovom pristupu to što momčad konačno ima potvrđen smjer u kojem treba ići:

“Posljednjih nekoliko godina bilo je cik-cak kretanja i bilo je tih lažnih nada, apsolutno. Mislim da postoji temeljna stvar koju nismo uočili, a što bismo trebali imati. Zato trenutno ima više samopouzdanja.”

“Ali kad to kažem, ništa se u ovom sportu ne uzima zdravo za gotovo. Tu smo gdje jesmo, nije dovoljno dobro, čuje se to u mom glasu, ljut sam. Samo moramo napraviti bolji posao.”

Objava Wolff: Imamo pravi smjer kretanja razvoja pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic