Wolff: Imati njemačkog vozača u njemačkom bolidu bio bi dobar marketinški potez

Nakon službene objave o odlasku Sebastiana Vettela iz Ferrarija na kraju ove sezone, Toto Wolff je rekao da Mercedes takav razvoj događaja jednostavno mora uzeti u obzir pri odlučivanju o vozačkoj postavi za 2021. Toj izjavi sada je dodao da bi bila odlična marketinška priča kad bi Nijemac vozio za Mercedes.

Sebastian Vettel na kraju godine napušta Ferrari, no kakva je budućnost pred njim nije poznato. Mnogi su spremni prognozirati da će Nijemac put vozačke mirovine jer ostale se momčadi baš ne otimaju za njegove usluge. Jasno je da neće biti ništa od povratka u Red Bull, McLaren je popunio vozački par za sljedeću sezonu, a kao jedna od opcija spominje se Renault, koji će imati slobodno mjesto nakon odlaska Daniela Ricciarda na kraju sezone.

Međutim, Toto Wolff je svojim izjavama dao naslutiti da Vettelov dolazak u Mercedes ne treba u startu isključiti, iako se to čini malo vjerojatnim. Nijemac u bolidu Srebrnih strijela – to bi za Wolffa bio izvrstan marketinški potez.

“Naravno da je njemački vozač u njemačkom bolidu dobra marketinška priča. Mi u Mercedesu fokusirani smo isključivo na uspjeh, a Sebastian je netko tko je stvarno dobar”, rekao je Wolff za austrijski ORF.

Mercedes još nema potvrđene vozače za 2021. Lewisu Hamiltonu i Valtteriju Bottasu ističu ugovori na kraju ove sezone, no očekuje se Britančev ostanak u momčadi s kojom je do sada osvojio pet naslova prvaka. Eventualno bi se mogao dogoditi Bottasov odlazak, ali još je jedan vozač koji napeto čeka poziv Mercedesa – George Russell.

“Opcija s Vettelom je na stolu, ali moramo se zapitati i što ćemo s Georgeom Russellom. Ipak, nije nam to glavna briga u ovom trenutku, prije svega se želimo koncentrirati na naše trenutne vozače”, izjavio je Toto pa vezano za Vettelovu situaciju dodao: “Sebastian vuče sve konce. Sam može odlučiti želi li se povući ili pristupiti drugoj momčadi. Još uvijek postoje neka zanimljiva mjesta za njega.”

Ono što Wolff definitivno želi izbjeći je situacija u kojoj je sada Ferrari. Vettelov odlazak objavljen je prije prve utrke sezone i atmosfera je narušena, a do kraja godine ipak moraju pronaći način za suradnju.

“Sigurno se nećemo dovesti u tu poziciju. Pomalo je teško raditi kad cijelu godinu imaš vozača koji će biti član nekog rivala sljedeće godine. Što ćeš napraviti s inovacijama i učenjem kad znaš da taj vozač sve to može upotrijebiti protiv tebe već iduće godine? Zbog toga su sada mnogi timovi u teškoj situaciji, u kojoj mi ne želimo biti”, kaže Wolff.

McLaren će imati takav problem s Carlosom Sainzom, a Renault pak s Danielom Ricciardom, nakon što je prošlog tjedna objavljeno kako će oni na kraju sezone napustiti svoje dosadašnje ekipe.

Partneri TV Automagazina:

Auto godine 2020.

TVAM na Facebooku

Izaberi svoj Rent-A-Car

RSS Stanje na cestama u Hrvatskoj

 • Prognoza prometa za sutra 28/05/2020
  Prometna prognoza za 28. svibnja 2020. godine. U većem dijelu zemlje očekuje nas povoljna vremenska situacija, pa će promet uglavnom teći bez posebnih ograničenja. U drugom je dijelu dana veća mogućnost za kišu posvuda u unutrašnjosti. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta vozit će se usporeno, […]
 • Radari 28/05/2020
  DUBROVAČKO-NERETVANSKAKrvavac II-Metković,D907:00-10:00Kupari-Gruda,D807:00-11:00KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAĆKAGregurovec-Križevci,ZC300206:00-09:00
 • Korisni telefonski brojevi 28/05/2020
  pomoć na cesti 1987 - iz inozemstva (1) +385 1 1987 - iz inozemstva (2) +385 1 4693 700 stanje na cestama 072 777 777 - iz inozemstva +385 1 464 0800 info za članove 0800 9987
 • Ograničenja u prometu 28/05/2020
  Kartografski prikaz radova na cestama Hrvatski autoklub modernizirao je evidenciju stanja na cestama te su sada radovi i događaji na cestama geolocirani te ih je moguće vidjeti na karti. Klik na sliku ili gornju poveznicu odvest će vas na kartografski pregled događaja: Ograničenja za teretna vozila-do 01.ožujka 2020. zabrana je prometa teretnim automobilima s priključnim […]

RSS Euro news