Toto Wolff kaže da je George Russell svjestan granica koje mora poštivati u Mercedesu kada sljedeće sezone postane momčadski kolega Lewisa Hamiltona.

Nakon tri godine impresivnih nastupa za nekonkurentni Williams, Russell će zamijeniti Valtterija Bottasa u Mercedesu za 2022.

Dok šef Mercedesove momčadi Toto Wolff u potpunosti očekuje da će se Russell dokazati i izazvati Hamiltona odmah u svojoj prvoj sezoni s Mercedesom, upozorio je svoju mladu zvijezdu da ne može prijeći granicu u bliskim borbama s Hamiltonom.

“George Russell je jedan jako inteligentan mladić. On dolazi u momčad kao najnoviji član, ali to ne znači da se mora suzdržavati dok vozi.”

“Ali, postoje određene granice unutar momčadi koje se moraju poštivati ​​i George ih jako dobro poznaje. Kada se upale zelena svjetla, odgovorni su samo vozači.”

“Više se ne može s njima upravljati, ali jedna stvar je od najveće važnosti – ne smiju se sudariti. To je velika odgovornost. Mogu se utrkivati blisko, ali bez kontakta”, rekao je Wolff.

Wolff je Russellu jasno dao do znanja o osnovnim pravilima kako bi se izbjeglo ponavljanje loših odnosa između Hamiltona i Nice Rosberga prije pet godina.

Otkako se Rosberg povukao iz Formule 1 na kraju 2016., Mercedes je pet godina uživao u harmoniji s Bottasom i Hamiltonom.

“Već imam iskustava kada je tu bio Nico i kada to nije bilo samo rivalstvo. Bilo je puno neprijateljstva i to se neće ponoviti.”

“Ovdje se radi o pokazivanju poštovanja što može biti i teško za nekog. Ako se utrkujete na istom mjestu i istoj trkaćoj stazi, na kraju ćete svakako naići jedan na drugog.”

“No, postoji integritet koji podrazumijeva da nitko nikada nije veći od tima”, dodao je Wolff. 

Objava Wolff: Russell će morati poštivati naš integritet pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1
Author: Igor Vukajlovic