Šef Mercedesove momčadi naglašava da s obzirom na trenutnu situaciju u Svjetskom prvenstvu vozača, gdje Max Verstappen i Lewis Hamilton imaju po 369.5 bodova svaki, na finalu sezone u Abu Dhabiju nema drugog pristupa osim onoga da se ide na “sve ili ništa”.

Nevjerojatna nas završnica sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 čeka ovoga vikenda u Abu Dhabiju. Odvožena je do sada 21 utrka, a kandidati za naslov prvaka poravnati su po broju bodova. Tko bude bolji na Velikoj nagradi Abu Dhabija, ostat će upisan kao prvak svijeta u Formuli 1 za 2021. godinu.

“U Abu Dhabiju moramo na sve ili ništa”, kaže šef Mercedesove momčadi Toto Wolff. “Tko god dobije utrku, osvaja prvenstvo. Zato je važno ostati s nogama čvrsto na zemlji, nastaviti s radom i nadajmo se prenijeti performanse koje smo imali u Saudijskoj Arabiji na stazu u Abu Dhabiju.”

Nakon incidentne utrke u Saudijskoj Arabiji, mnogi strahuju da bi prvenstvo moglo biti odlučeno novim sudarom Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena. Svi oni koji utrkivanje promatraju sa strane, izražavaju nadu da neće doći do takvog scenarija, a Toto nije iznimka.

“Prema svom iskustvu, želim se nadati da je Saudijska Arabija ostavila dovoljno posljedica iz kojih svi mogu nešto naučiti i prilagoditi za finalnu utrku u Abu Dhabiju. Mislim da će slična vožnja, ustanove li suci da je otišla preko granice, biti sankcionirana u Abu Dhabiju, a to bi onda moglo završiti prilično neuredno za sve.”

“Mislim da ovo prvenstvo ne zaslužuje da na konačni rezultat utječe sudar ili nekakva odluka regulatornih tijela. Brži bolid s bržim vozačem trebao bi osvojiti prvenstvo, a ne izbacivanje rivala iz utrke”, izjavio je Wolff.

Što se konstruktorskog naslova tiče, Mercedes je na prošloj utrci napravio ogroman korak prema osmoj uzastopnoj tituli. Priznao je i Christian Horner da Red Bull Racingu sada treba čudo za preokret, budući da je zaostatak 28 bodova.

“Mislim da smo u konstruktorskom prvenstvu napravili pristojan korak, stvarno dobar, ali ne smijemo zaboraviti da smo se u vozačkom prvenstvu samo izjednačili po bodovima. Svi smo živahni i to je dobro jer morate uživati u takvim trenucima”, poručuje Toto.

Objava Wolff: U Abu Dhabiju na sve ili ništa pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak