Kako se ovih dana ‘zavrtjela’ priča o eventualnom povratku Sebastiana Vettela u Formulu 1, pitanje o četverostrukom svjetskom prvaku došlo je i do Tota Wolffa. On traži zamjenu za Lewisa Hamiltona i rekao je kako ime poput Vettela nikako ne smije zanemariti u tom procesu…

Sebastian Vettel priznao je nedavno kako ga pomalo intrigira povratak u Formulu 1, ali isključivo ako bi dobio dobru ponudu, odnosno mjesto u dobroj momčadi. Priznao je tada i da je imao neke razgovore s Totom Wolffom iz Mercedesa, ali i napomenuo da to nisu bili razgovori o vozačkom mjestu za iduću sezonu.

Poznato je da Wolff još uvijek traži vozača koji će naslijediti Lewisa Hamiltona. Britanac vozi svoju posljednju sezonu u Mercedesu, prije nego 2025. obuče Ferrarijevo trkaće odijelo. Upitan o Vettelu i njegovom eventualnom povratku u F1, Wolff je odgovorio:

“Mislim da Sebu javlja ideja o povratku utrkivanju. Mogli ste vidjeti da je odradio test sportskog automobila s Porscheom i da je uživao u tome, a možda mu se onda pojavila i ideja o povratku u Formulu 1.”

“Sebastian je moj dobar prijatelj dugo vremena i jako ga respektiram kao vozača. Zbog toga, to je ime koje nikako ne možete zanemariti i reći: Ne, nije to za nas. On mora biti dio svih razgovora u budućnosti”, rekao je Wolff.

U svojoj karijeri Vettel je ostvario puno uspjeha. Ima 53 pobjede i 57 pole positiona, no posljednje sezone u Formuli 1 za njega nisu bile posebno uspješne. Vozio je za Aston Martin 2021. i 2022. pa onda izabrao odlazak u vozačku mirovinu. Slična je pauza dobro djelovala na još jednog veterana, Fernanda Alonsa, a Wolff naglašava da Mercedes još uvijek ostavlja sve opcije otvorenima.

“Ponekad je dobro uzeti pauzu pa još jednom procijeniti što vam je važno, iznova pronaći vašu motivaciju. Kao što sam rekao i ranije, još nismo donijeli odluku i to je nešto što planiramo napraviti u idućih nekoliko tjedana.”

“Vozačko tržište je vrlo dinamično i neki od stvarno dobrih momaka potpisat će za neke druge timove. Mi želimo nastaviti s razgovorima i ostaviti sve opcije otvorenima, ali u ovoj fazi mislim da je puno prerano za obvezati se nekom vozaču, bio on vrlo mlad i vrlo iskusan. Ne želim reći star! U idućih nekoliko mjeseci bit ćemo pametniji”, poručio je šef Mercedesove momčadi.

Objava Wolff: Vettel je ime koje ne možete zanemariti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak