Najbrže vrijeme na kvalifikacijama u sunčanom Aragonu osvojio je Rea ispred Bautiste i Topraka. Titanic trio i dalje dominira WSBK prvenstvom pa je tako i krenula utrka. Prvu Superbike utrku poveo je Bauitista koji se ugurao ispred Ree. Irac je pokušavao vratiti ali se na ravnim dijelovima Ducati udaljavao. Istovremeno je morao paziti leđa jer je Toprak bio na repu. Već u drugom krugu se vodeća grupa, titanic trio, počela odvajati dok su dalje u poretku bili Rinaldi, Locatelli, Oetl…

1.49.556 bio je najbrži krugu utrke u početnoj fazi a odvozio ga je Bau premda tada još nije uspio napraviti gotovo nikakvu prednost. Kako su se krugovi nizali tako je ista polako rasla no u šestom krugu je Bautista malo pretjerao s prenošenjem brzine što gume nisu izdržale pa je proklizao u šljunak. Vratio se u utrku ali bez većih izgleda za ozbiljnije bodove. Toprak je to iskoristio prešavši Reu no niti Irac nije htio pustiti pa je vratio vodstvo. Borba se nastavila što je pogodovalo Rinaldiju koji im se približavao. U slijedećim krugovima držali su ga na sekundi zaostatka ali kako se zaoštravala borba za prvo mjesto tako je i Rinaldi profitirao te ih skroz dostigao.

Očekivano, Rinaldi je prošao Topraka koji se previše premišljao može li proći Reu premda su mu bodovi više nego bitni u ovom trenutku kad još ima šanse u borbi za naslov prvaka. Pet krugova prije kraja Rinaldi je počeo napadati i Reu a krug kasnije na kratko je bio u vodstvu. Još krug kasnije je ponovno prošao i zadržao vodstvo. Priliku je iskoristio i Toprak koji je također napao i prošao Reu. Rinaldi je odmah odmaknuo na 0.7 što se pokazalo nedostižnim u preostala dva kruga pa je odličnom vožnjom zasluženo dobio prvu SBK utrku ispred Topraka i Ree. Bautista je bio na 16. mjestu i u zadnjem zavoju pokušavao proći Baza ali je opet pretjerao i pao.

Superpole utrka je na raspored u nedjelju u 11.00 a druga SBK utrka u 14 sati.