Predzadnji Superbike vikend sezone vozio se u Indoneziji, ovaj puta s relativno stabilnim vremenskim prilikama. 102 boda razlike između vodećeg Bautiste i drugoplasiranog Razgatlioglua mogla su biti nadoknađena no više u teoriji nego realno tako da zapravo neke veće nervoze uoči utrke nije bilo. Međusobna nadmetanja “fantastične trojke” krenula u revijalnom tonu već od prvih treninga, mijenjale su se pozicije ali na kvalifikacijama je najbrži bio Razgatlioglu ispred Ree i Bautiste.

Razgatlioglu je i poveo prvu utrku ispred timskog kolege Locatellija, za treće mjesto su se od prvog zavoja borili Bautista i Rea a pratili su ih Bassani, Vierge, vd Mark. Locatelli nije mogao dugo čuvati leđa Topraku jer ga je u trećem krugu prošao Rea, krug kasnije i Bautista.

Toprak je na prvom mjestu držao prednost od oko 0.3 sekunde međutim nakon prolaska Locatellija, Rea i Bautista su se pomalo približavali i smanjivali osjetno veću prednost iz prva dva kruga. Nije niti to dugo trajalo jer iako je bio brži na pojedinim dijelovima staze, ukupno gledajući Rea je svakim krugom zaostajao sve više a dostizao ga je Bautista koji je imao sličan ritam kao Toprak. Rea je do pola utrke uspijevao braniti drugo mjesto nakon čega je morao propustiti Bautistu tako da je Španjolcu ostalo 12 krugova da pokuša nadoknaditi 3,5 sekundi zaostatka.

Turčinova prednost se smanjivala kako je odmicala utrka, pogotovo u 15. krugu kada je napravio grešku, no u samoj završnici je ponovno ulovio ritam i uvjerljivo držao prvo mjesto do kraja. Bautista nije imao razloga riskirati, drugo mjesto mu je bilo više nego dovoljno a preostalo mjesto na podiju osvojio je Rea ispred talijanskog dvojca: Locatellija i Rinaldija.