Indonezijska Mandalika poznata je kao Toprakov teritorij ali se ovaj puta na prvom treningu Rinaldi pozicionirao na vrh ispred tri standardna favorita. Na drugom treningu je potvrdio prvo mjesto, na trećem je na vrh stigao Bautista ali je Superpole osvojio Toprak ispred Locatellija i Bautiste.

Turčin je i poveo utrku ali su zato Locatellija pojeli Ducatiiji već do prvog zavoja. Među njima je malo agresivniji bio Rinaldi koji je pri kočenju za prvi zavoj u borbi za treće mjesto pogodio Bassanija i pao. Poredak koji se tada formirao nije se mijenjao u slijedećim krugovima: Razgatlioglu, Bautista, Bassani, Locatelli, Petrucci, Lowes, Rea…

Nakon pet krugova Bautista je prošao Topraka, pola kruga kasnije na kratko i Bassani. Petrucci je također izgubio dva mjesta protiv Ree i Lowesa. Od trenutka kada je poveo, Bautista je krug kasnije stvorio gap od 0.6 sekundi ispred Topraka koji je u međuvremeniu vratio drugo mjesto. Treći je bio Bassani a iza njega Locatelli, Rea, Lowes, Petrucci. Tada se već kolona malo razvukla ali je i Lowes uspio proći Reu a Locatelli se sve više približavao Bassaniju. Bautista je za to vrijeme odvozio najbrži krug i poveća gap na 1,2 sekundi. Točno na pola utrle Locatelli je prestigao Bassanija a Petrucci Reu. Kao i u Australiji, Sykesu ni ovaj put motor nije izdržao i morao je odustati zbog tehničkih problema, s tim da se ovaj put to dogodilo i Reddingu.

Pitanje poretka na podiju bili je riješeno već 8 krugova prije kraja, Bautista, Toprak i Locatelli su teško mogli izgubiti pozicije ali je zato za četvrto mjesto Lowes i dalje pokušavao napasti Bassanija. Sa Reom nešto nije bilo u redu jer ga je pet krugova prije kraja prošao Vierge a nakon njega i vdMark. Petrucci je nastavio jakim ritmom te dva kruga kasnije stigao i Lowesa ali više od toga nije išlo tako da je potvrdio peto mjesto. Za šesto se vodila borba do zadnjeg metra a osvojio ga je vd Mark.