Stigao je i posljednji aktivni WSBK vikend ove sezone. Rezultatski nije imao velike važnosti jer je sve već bilo odlučeno ali atraktivna australska staza uvijek nudi puno akcije pa je tako bilo i ovaj put. Od početka je fantastična trojka preuzela kormilo a među njima je Rea bilježio najbrže krugove međutim kvalifikacije je svojio Bautista, drugi je startao Rea, treći Lowes, četvrti Razgatlioglu.

Na startu prve utrke, na potpuno mokroj stazi, najbolje je krenuo Bautista a na drugo mjesto se ugurarao Toprak ispred Ree, Lowesa i Locatellija. Rea je odmah na kraju prvog kruga pokušao napasti ali se prekočio i izletio, no ipak i ostao na kotačima. Isti manevar je ponovio i krug kasnije, ovajj put uspješno. S krugom od 1.43.7 već nekoliko zavoja kasnije uspio je proći i Bautistu te se probio na prvo mjesto. Bau se nakon odličnog početka malo izgubio jer su ga u istom krugu prošli još Toprak i Lowes.

Reinu početnu prednost nakon preuzimanja vodstva Toprak je smanjivao a vrlo brzo ga je izvrsno kočenje dovelo u vodstvo. Sve bolji je bio i Lowes na trećem mjestu. S njima u grupi je ostao i Bautista dok su ostali kasnili već preko četiri sekunde. Staza se počela sušiti pa je Bautista upisao najbrži krug ispod 1.43 a Topraka je greška stajala dvije pozicije dok je utrku prvi puta poveo Lowes.

Nakon što se pojavilo sunce i tradicionalni vjetar, preostalih 15 krugova do kraja utrke vozilo se na dobrim dijelom suhoj stazi no tada još nitko nije ulazio u box. Prvi se na taj korak odlučio Rinaldi. Krug kasnije isto su napravili Rea i Razgatlioglu dok su Lowes i Bautista ostali na kišnim gumama. Bautista još jedan a Lowes dva kruga.

Gužvu oko promjene guma najbolje je iskoristio Rea koji se po povratku probio na vrh i napravio pet sekundi prednosti ispred Topraka, Bautiste, Locatellija, Lowesa… Prednost se u preostalih osam krugova pokazala nedostižna te je Rea utrku završio kao pobjednik. Pored njega su mjesta nam postolju osvojili Razgatlioglu i Lowes.

Nedjeljne utrke na programu su u 3.00 i 6.00 sati.