Posljednja utrka sezone u Europi, točnije u Portugalu, donijela je nastavak direktne borbe za prvo mjesto između Razgatlioglua i Ree. Prva runda, ona kvalifikacijska, otišla je na stranu Turčina koji je osvojio Superpole ali se Rea kvalificirao odmah iza njega.

Prvu utrku poveo je Toprak izvrsnim startom ali se prekočio na prvom zavoju što je dozvolilo Rei da ga prođe premda njegovo vodstvo nije dugo trajalo. O kakvoj se borbi radilo govori podatak o tri kontakta u prva dva kruga a uz promjene u vodstvu bilo ih je i kasnije. Iza njih su se pozicionirali Redding, Haslam, Rinaldi, Locatelli… Zapravo, na ciljnoj je u četvrtom krugu Redding preskočio Reu i Razgatlioglua i postao novi vodeći. Već tada su njih trojica imali oko 2 sekunde prednosti nad ostatkom kolone.

U petom krugu Rea izuzetno agresivnom vožnjom dolazi na prvo mjesto no pretjerao je i prednja guma nije izdržala. Dugo ga nismo vidjeli toliko nervoznog ali srećom je pri padu sve prošlo ok iako je brzina bila visoka.

S priličnim odmakom, za treće mjesto se također vodila velika borba između Haslama, Rinaldija, Locatellija, Baza i Bautiste pri čemu je do tada trećeplasirani Haslam na ciljnoj i kočenju izgubio četiri pozicije i ispao iz igre. Razgatlioglu je za to vrijeme strpljivo pratio Reddinga da bi ga konačno prošao u 11. krugu. Za treće mjesto se u tom trenutku izborio Bautista ispred Baza i vd Marka.

Šest krugova prije kraja Baz je stigao na treće mjesto a u guranjima i napadima na četvrpolasiranog Bautistu Locatelli je pogodio vd Marka pri čemu su obojica pali. Uslijedio je i mali fizički obračun ljutog Nizozemca.

Redding se nije predavao i ponovno se vratio u vodstvo odnosno radio je to gotovo u svakom krugu zadnjeg dijela utrke. Toprak bi drugim mjestom stvorio prednost od 40 bodova ali to ne bi bio on da ne vozi na nož pa je išao na pobjedu i 25 bodova. Redding je do posljednjeg kruga napadao međutim u zadnjem krugu je Toprak stvorio nenadoknadivu prednost ali svejedno je potrebno spomenuti strašnu Ducatijevu snagu koju je Toprak anulirao po zavojima. Iza njih se vodila vrlo slična borba između Bautiste i Baza za mjesto na podiju. Bautista je bio brži ali je u svom prepoznatljivom stilu, pogađate, ponovno pao i to nekoliko zavoja prije kraja utrke.

Nedjeljne utrke su u 12.00 i 15.00 sati.