Druga pobjeda Charlesa Leclerca u Monzi bila je jednako dobra kao i prva prije pet godina prema riječima monegaškog vozača, nakon što je ostvario neočekivanu pobjedu za Ferrari na Velikoj nagradi Italije.

Krenuvši s četvrtog mjesta na gridu u domaćoj utrci svoje momčadi, Leclerc je uspio izvesti strategiju s jednim zaustavljanjem u boksu kako bi stekao poziciju na stazi ispred McLarena Oscara Piastrija i Landa Norrisa – koji su se odlučili za dva zaustavljanja.

Nakon što je prvi put pobijedio za Ferrari u Monzi 2019., odmah nakon svoje prve pobjede u Spa, Leclerc je rekao da je osjećaj bio jednako sladak i ove godine:

“To je nevjerojatan osjećaj. Zapravo, mislio sam da će prvi put osjećaj biti ovakav, a drugi put – ako ga uopće bude bilo – neće biti tako poseban, ali, moj Bože, emocije u zadnjih nekoliko krugova, potpuno iste kao 2019. Samo gledajući tribine unutar staze, što je izazovno, ali nevjerojatno.”

“Mislim, Monako i Monza su dvije utrke koje želim pobijediti svake godine. Naravno, želim pobijediti što više utrka i osvojiti Svjetsko prvenstvo što prije, ali ovo su dvije najvažnije utrke sezone i ove godine sam uspio pobijediti na obje. To je tako, tako posebno.”

Rezultat u Italiji bio je potpomognut nadogradnjama koje je Ferrari donio na ovu utrku. No, Leclerc nije siguran može li sada momčad postati dosljedan izazivač u preostalih osam utrka sezone:

“Mislim da je naš paket prilično dobro funkcionirao na stazi poput Monze. Hoće li tako biti i do kraja sezone, sumnjam.”

“I dalje mislim da je McLaren favorit, ali napravili smo korak naprijed, to je sigurno. Baku je prilično dobra staza za mene, prilično mi se sviđa i bio sam prilično konkurentan u prošlosti, pa tko zna? Možda ponovno uspijemo ostvariti nešto posebno.”

Njegov timski kolega Carlos Sainz, također je uživao u solidnoj utrci u svom posljednjem nastupu za Ferrari u Monzi prije nego što sljedeće sezone prijeđe u Williams, osvojivši četvrto mjesto na svoj 30. rođendan.

Objava Leclerc: Osjećaj je kao i 2019. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic