Tri dana bogatog i sadržajnog programa na velikom parkiralištu Žatika u okviru obilježavanja 30 godina “Skok racinga”.

POREČ – Poreč je od 28. do 30. travnja  domaćin  još jednog oktanskog spektakla. Nakon nekoliko godina pauze obnovljen je i ovog puta se održava “8. Motorshow Poreč 2023.” Zasluge za organizaciju pripadaju AKOK “Skok racing 1993”, sada sa sjedištem u Gambetićima, koji ove godine obilježava 30 godina izuzetno uspješnog i plodonosnog rada. Tijekom tih 30 godina organizirane su stotine manifestacija auto, moto i karting sporta širom Istre, ali i u drugim krajevima, ovisno o potrebi specifičnog terena ili staze za neku od disciplina. U cilju prisjećanja na sve te uspješne godine, dio manifestacija ovogodišnjeg programa bit će posvećene toj značajnoj godišnjici.

Prva od manifestacija, čiji je suorganizator Autoklub Poreč Motorsport, je ponovo trodnevno okupljanje izložbeno-promocijsko-natjecateljskog karaktera, a sve će se odvijati na velikom Parkiralištu Žatika, u danima kada i Grad Poreč kao pokrovuitelj manifestacije obilježava Dan grada.

Ovogodišnji Motorshow Poreč tijekom petka, subote i nedjelje obilježit će izložba različitih automobila gostovanjem talijanskog kluba “Team car Corvette” s reprezentativnim istoimenim primjercima legendarnih Corvetta. Očekuju se i povijesni primjerci motocikala Vespa različitih godišta, oldtimeri, drifteri iz pulskog AMK No Traction, kao i zanesenjaci u posebnom opremanju metalnih ljubimaca “street stylingu” svih marki automobila i oblika pripreme.

Prvog dana, u petak, od 9 sati, uz suport Odbora za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza, po prvi će se puta na području Istre promovirati nova disciplina Karting slaloma. Bit će to prilika da svaki zainteresirani dječak ili djevojčica starosti već od deset godina sjedne u karting i oproba se u specifičnoj vožnji na zadanom poligonu. Predviđene su tri uzrasne skupine, kadeti od 10 do 13 godina starosti, juniori od 14 do 16 i seniori stariji od 17 godina. Bit će i prigodnih poklona i nagrada, a prijaviti se može na mjestu odvijanja programa.

Subota je dan posebnog natjecanja u okviru show manifestacija hrvatskog auto sporta. Organizira se “1. Chrono show Nagrada Skok racinga 2023.“ koji nije u sustavnom bodovanju, ali za najbolje i najuspješnije automobiliste, raspoređene u sedam različitih klasa, predviđene su počasne i prigodne nagrade. Pored klasa i ukupnog poretka posebno će se nagraditi najbolja vozačica i junior. Vozit će se na, za tu prigodu posebno postavljenoj kratkoj kružnoj stazi, čija je duljina oko 650 metara. Verifikacija kreće od 8 sati, trening se vozi od 11 sati, a prva od tri vožnje starta u 12,45 sati. Oko 19 sati je dodjela priznanja.

TREĆE NATJECANJE PRVENSTVA HRVATSKE

Na Žatiki se u nedjelju 30.travnja održava treće ovogodišnje natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnjama pod nazivom “1. Nagrada Skok Racinga 2023.” Očekuje se 60-ak vozačica i vozača iz desetak klubova, a uz PH boduju se i Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a i Prvenstvo Auto i karting saveza Istre. Nastupit će i sudionici Kupa RH povijesnih automobila kategorije Točnost, discipline što je prošle godine uvedena u programe HAKS-a. Dodatni dio sudionika očekuje se u promocijskom dijelu natjecanja Prvenstva Istarske rivijere.

Staza je identična subotnjoj, a program počinje jutarnjim okupljanjem od 7,30 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijamom votila. Trening počinje u 10,30, a prva od tri bodovne vožnje kreće u 12,30 sati. Oko 19 sati svečanošću proglašenja najuspješnijih završit će i ovogodišnji “8. Poreč Motorshow 2023.”

Autor: Miroslav Krpan

Objava Porečki oktanski vikend pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: GP1_hr