Lando Norris je postavio najbrže vrijeme trećeg slobodnog treninga za VN Singapura u njegovom McLarenu ispred Georgea Russella u Mercedesu te Oscara Piastrija u drugom McLarenu.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Sami početak treninga na ulicama Singapura je protekao vrlo mirno te su jedini vozači koji su izašli na stazu u prvih desetak minuta bili oni Aston Martina koji su klasično ‘počistili’ setove guma za sutrašnju utrku. Najveća zanimljivost na stazi u prvim minutama je bila pojava guštera na kraju trećeg sektora zbog kojeg je pokazana crvena zastava na nekoliko minuta.

Nakon što su suci uspjeli otjerati životinju van staze trening je nastavljen te je nekolicina vozača odmah izašla na stazu, a kroz sljedećih nekoliko minuta skoro svi vozači su odradili instalacijske krugove. Prvi mjereni krug dana je odradio Valtteri Bottas, a onda su skoro svi vrlo brzo počeli postavljati brza vremena.

Najbrže vrijeme je postavio Max Verstappen, a skoro svi vozači su bili na medium komponenti guma u prvom dijelu treninga. Norris, koji je jučer postavio najbrže vrijeme dana je bio odmah iza Nizozemca, a Leclerc je bio preko sedam desetinki sporiji od najbržeg Verstappena. U drugim i trećim pokušajima su vozači napravili napredak te je najbrže vrijeme imao Leclerc.

Na pola treninga poredak je bio: Leclerc, Verstappen, Norris, Hamilton pa Russell te su svi unutar top 5 svoja vremena postavili na srednje tvrdim gumama. Jedini vozači koji su prvi dio treninga proveli na mekanim gumama su bili vozači Saubera Bottas i Zhou te Colapinto čime će u sutrašnju utrku ući s jednim setom više medium guma.

Na ulasku u posljednjih dvadeset minuta svi vozači su prešli na mekane gume te su vremena odmah drastično počela opadati. Russell je ‘skinuo’ vrijeme Leclerca za skoro sekundu i pol, a jedini koji mu se približio je bio Piastri. Verstappen je u svoj prvi brzi krug krenuo malo kasnije te je došao do treće pozicije s četiri desetinke zaostatka za Russellom.

Lando Norris je odradio odličan brzi krug te je došao na vrh poretka sa najbrža sva tri sektora i ukupnom prednošću od skoro pola sekunde. Dva Ferrarija i Perez nisu izašla na novom setu mekanih guma sve do posljednjih desetak minuta kada se očekivalo da će staza biti u najboljim mogućim uvjetima. Carlos Sainz je odradio solidan krug, ali je bio bitno sporiji od Norrisa s preko sekunde zaostatka.

Charles Leclerc je napravio manju grešku u prvim zavojima te je odustao od prvog brzog kruga, ali je odmah potom odradio svoj brzi krug na mekanim gumama i došao do pete pozicije s prilično velikim zaostatkom u odnosu na Norrisa od preko devet desetinki sekunde. Perez je bio skoro dvije sekunde sporiji od Norrisa te je bio na 15. poziciji.

Do kraja treninga je nekolicina vozača pokušala poboljšati svoje vrijeme, ali većina nije uspjela u tome te je poredak ostao: Norris, Russell, Piastri, Verstappen pa Leclerc. Zasigurno u McLarenu mogu biti zadovoljni viđenim, a u boksevima Ferrarija, Red Bulla i Mercedesa se pitaju što je pošlo po zlu i kako se mogu približiti Norrisu u kvalifikacijama koje su na rasporedu od 15 sati.

Objava Norris najbrži uoči kvalifikacija u Singapuru! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen