Formula 1 odustala je od ideje da se na kraju sezone u Abu Dhabiju održi sprint utrka u kojoj bi ekskluzivno sudjelovali mladi vozači koji još čekaju na priliku u Formuli 1. U srijedu je komisija Formule 1 zaključila kako je nemoguće takvu ideju provesti u samo dva mjeseca, s obzirom na to kako bi se sprint održao u prosincu, nakon posljednje utrke sezone u Abu Dhabiju.

Ipak, svi važni dioničari podržavaju tu ideju i izgleda kako je pitanje vremena kada će F1 dogovoriti sve potrebne detalje za sprint utrku novaka. U utrci bi sudjelovalo 10 mladih vozača, sve s ciljem da skupe više iskustva u aktualnim bolidima Formule 1.

Međutim, komisija F1 smatra kako je nemoguće riješiti svu potrebnu logistiku oko održavanja takvog događaja za mjeseca, ali ističe kako će se istu ideju ponovno razmotriti dogodine.

“Komisija je raspravila o konceptu ‘rookie utrke’ nakon testiranja u Abu Dhabiju po zaključku sezone,” piše u izvještaju komisije, KOJA JE DODALA…

“Taj je koncept našao na veliku podršku, ali smo zaključili kako je previše vremenskih i organizacijskih prepreka i kako utrka neće biti održana u 2024. Istu ideju ponovno ćemo raspraviti u 2025. godini.”

FIA-jina komisija također je promijenila neke tehničke regulacije za 2026. godinu nakon što su mnoge ekipe kritizirale performanse budućih bolida u simulatoru.

Tako će nova generacija bolida imati veću razinu aerodinamike nego što se planiralo u prvotnim konceptima.

Objava F1 odustala od sprint utrke za mlade vozače u 2024. pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić