Vodeći vozač Svjetskog prvenstva čekao je na prvo mjesto u kvalifikacijama još od Velike nagrade Austrije u lipnju…

U sprint kvalifikacijama na Velikoj nagradi SAD-a u Austinu prvo mjesto osvojio je Max Verstappen u nadograđenom bolidu Red Bull Racinga. Na drugoj poziciji završio je George Russell s Mercedesom, a na trećoj Charles Leclerc s Ferrarijem.

Tako je Verstappen konačno dočekao jedne dobre kvalifikacije. Bio je među tri najbrža u prvoj i drugoj rundi, dok je u završnoj borbi za prvu startnu poziciju u današnjoj sprint utrci bio najbrži. Istini za volju, bilo je jako tijesno jer Russell je bio samo 12 tisućinki sporiji, ali pamti se prvo mjesto.

“Bilo je i vrijeme, no vrlo sam zadovoljan s ovime danas”, komentirao je Max Verstappen.

“Imali smo dobar dan. Jasno, sprint kvalifikacije su uvijek vrlo teške. Morate voziti medium, medium i onda soft. Zapravo nikad ne znate koliko možete pritisnuti, ali mislim da je bolid cijeli dan funkcionirao prilično dobro i naravno, vrlo sam sretan što sam prvi.”

Na utrku u Texas Nizozemac je došao s 52 boda prednosti u odnosu na svog najbližeg pratitelja, McLarenovog vozača Landa Norrisa. Britanac je u sprint kvalifikacijama osvojio četvrto mjesto, tako da se Maxu pruža prilika barem za koji bod povećati prednost. Ipak, svjestan je da će najvažnija biti nedjeljna glavna utrka jer nosi i puno više bodova od subotnjeg sprinta.

“Trebamo učiniti bolid upravljivim i dobrim na gumama za utrku. To je za nas ključno. Dat ćemo najbolje od sebe u sprintu, ali znamo da se najviše bodova dijeli u nedjelju, tako da tada stvarno želimo biti dobri”, rekao je Verstappen.

Rezultat drugog vozača Red Bulla bio je daleko lošiji. Sergio Perez ispao je u drugoj rundi sprint kvalifikacija, osvojivši 11. mjesto. Čeka ga dosta posla kako bi u kratkoj utrci došao u Top 8 i osvojio barem poneki bod za svoju ekipu.

“Vrlo frustrirajuće. Posebno jer između SQ1 i SQ2 nismo ostvarili nikakav napredak. S gumama smo napravili korak natrag i to je učinilo stvari dosta zeznutima, nažalost. Sad je tako kako je, a nadam se da ćemo barem naučiti nešto iz ovoga i pobrinuti se da u kvalifikacijama sve bude kako treba”, izjavio je Meksikanac.

U subotu navečer po hrvatskom vremenu bit će vrlo interesantno na Circuit of the Americas. U 20 sati počinje sprint utrka, a u ponoć su na rasporedu kvalifikacije za nedjeljnu utrku.

Objava Verstappen: Bilo je i vrijeme pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak