Španjolac Carlos Sainz postavio je najbrže vrijeme na drugom slobodnom treningu za Veliku nagradu Meksika krugom od 1:17,699. Ferrarijev adut iza sebe je ostavio Oscara Piastrija (+0,178s) u McLarenu, a na trećem je mjestu završio, pomalo iznenađujuće, Yuki Tsunoda.

Charles Leclerc (+0,188s) završio je četvrti, Lando Norris (+0,249s) peti, a Kevin Magnussen šesti s 0,540 sekundi zaostatka.

U izmiješanom je poretku Lewis Hamilton (+0,580s) završio na sedmom mjestu, Valtteri Bottas (+0,652s) na osmom. Među prvih deset završili su još Sergio Perez (+0,693s) i Liam Lawson (+0,861s).

Ovaj je trening iznimno trajao 90 minuta umjesto uobičajenih 60 minuta zbog testiranja Pirellijevih guma za 2025. godinu. Svaki je konstruktor od Pirellija dobio plan vožnje koji je osmišljen tako da svaki vozač odradi dva testiranja na mekšim i bržim gumama i dva na sporijim, tvrđim gumama uz duži broj krugova.

Lando Norris prvi je izašao iz garaže nakon zelenih svijetla, a mnogi su rano izašli na stazu. Ne samo radi testiranja novih guma, već su mnogi vozači propustili prvi slobodni trening kako bi oslobodili mjesto mladim vozačima. Podsjetimo, svaki je konstruktor dužan barem tri treninga u sezoni ustupiti mladom vozaču.

Tako su oni koji su propustili prvi trening lijepo nadoknadili izgubljeno u drugom. Perez se žalio na “krutu” kočnicu na početku treninga, dok se Verstappen čudio zbog nepoznatih zvukova koje je njegov Red Bull proizvodio prije nego što su ga povukli u boks.

Crvenu zastavu prouzročio je George Russell nakon samo deset minuta treninga. “Zajahao” je rubnik staze i izvrtio se, a zatim silovito udario zaštitnu ogradu na stazi. Srećom, odšetao je s mjesta nesreće, iako je po njega došao medicinski automobil.

Prekid je trajao više od 20 minuta, a Pirelli se tome sigurno nije nadao. S druge strane, Red Bull i Verstappen iskoristili su to vrijeme i “sredili” bolid, barem naizgled. Nizozemac je izašao na stazu samo da bi se brzo vratio u boks zbog istog problema!

Na stazi nije bio ni Alex Albon. Williams još uvijek popravlja njegov FW46 nakon sudara s Ollie Bearmanom na prvom treningu.

Sainz je 30 minuta do kraja treninga postavio pobjedničko vrijeme od 1:17,699, a pritom su Norris i Alonso vodili pravu malu bitku na stazi. Španjolac je vrijeme postavio na tvrdim gumama, a ostao je na prvom mjestu iako su Alonso, Norris, Zhou, Hamilton i Leclerc krajem treninga prešli na medium gume.

VN Meksika nastavlja se trećim treningom koji počinje u subotu u 19.30 sati. Kvalifikacije počinju u 23 sata.

Objava Sainz najbrži na drugom treningu u Meksiku, sudar Russella pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić