Nakon teškog sudara na prvom slobodnom treningu za VN Australije, Alexander Albon preselit će u bolid momčadskog kolege Logana Sargeanta i tako biti jedini Williams na utrci u Melbourneu. Albon je u prvom treningu teško oštetio bolid i njegova ga ekipa ne može popraviti za ostatak vikenda.

Naime, Williams se ‘kockao’ i u Australiju došao bez rezervne šasije. To se pokazalo lošim potezom jer je Albon u prvom treningu izgubio kontrolu nad bolidom i zakucao se u betonsku ogradu, a pritom je teško oštetio šasiju, koju Williams ne stigne popraviti do kvalifikacija, kao i motor i mjenjač koji se prepolovio prema riječima šefa ekipe Jamesa Vowlesa.

U Williamsu su tako odlučili kako će Albon uskočiti u bolid manje iskusnog momčadskog kolege Logana Sargeanta, koji se žrtvovao ovog vikenda za interes momčadi.

“Iako Logan ne bi trebao snositi posljedice za pogrešku koja nije njegova, svaka je utrka važna kada je sredina poretka ovako blizu. Zato smo donijeli odluku kako bi imali najbolje šanse osvojiti bodove ovog vikenda,” rekao je Vowles i dodao…

“Ovu odluku nismo donijeli lakog srca i Loganu ne možemo dovoljno zahvaliti na susretljivosti koju je pokazao. Demonstrirao je svoju predanost ekipi, doista je timski igrač. Ovo će biti težak vikend za Williams i više si nećemo dopustiti ovakvu situaciju,” dodao je.

Albon je prošle sezone osvojio 27 od 28 bodova za Williams i zato su u Williamsu donijeli tešku odluku i stavili Amerikanca ‘na hlađenje’.

“Moram biti potpuno iskren, nijedan vozač ne bi htio dati svoje mjesto. Logan je oduvijek bio veliki profesionalac i timski igrač i ovo mu neće biti lako prihvatiti. Međutim, trenutačno ne mogu misliti o ovoj situaciji, moj je jedini posao da izvučem najviše iz ovog vikenda,” komentirao je Albon.

Sargeant je izjavio kako je ovo najteži trenutak u njegovoj karijeri.

“Ne mogu se sjetiti izazovnijeg trenutka u mojoj karijeri. Ovo apsolutno nije lako. Međutim, ovdje sam za ekipu, tu sam da pomognem na bilo koji način,” rekao je Amerikanac.

Objava Albon će na VN Australije voziti bolid Logana Sargeanta pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić