Vrlo je zanimljiva situacija na vozačkoj tržnici u Formuli 1, a čini se da nije nemoguće da dio te prilično složene križaljke ponovno postane i četverostruki prvak svijeta Sebastian Vettel.

Uoči ovotjedne Velike nagrade Japana zanimljive je stvari za britanski Radio X rekao Sebastian Vettel. Njemački vozač, četverostruki prvak svijeta u Formuli 1 s Red Bullom u periodu od 2010. do 2013. godine, priznao je kako razmatra mogućnost povratka u elitno automobilističko natjecanje.

Vettelova posljednja sezona u Formuli 1 bila je 2022., kad je vozio za Aston Martin. Tada je odlučio ostaviti trkaće odijelo po strani i okrenuti se nešto mirnijem obliku života, a njegovo mjesto u britanskoj momčadi popunio je Fernando Alonso. Španjolac će ove godine navršiti 43 godine pa Vettel sa svojih 36 kraj njega djeluje poput mladića i ne osjeća se prestarim za povratak.

Kad se uzme u obzir činjenica da je za iduću sezonu još uvijek slobodno čak 13 vozačkih mjesta, eventualni povratak Sebastiana Vettela ne djeluje tako nerealno.

“Pratim sport, gledam što se događa. Povratak bi mogao biti privlačan i zanimljiv, ali to stvarno ovisi o cijelom paketu jer radi se o velikoj obavezi također, sa svim dim drugim stvarima koje se događaju pored samih aktivnosti vožnje. Što bolji bolid, što bolja momčad, to je uzbudljivije u pogledu potencijala za uspješnost”, rekao je Seb.

“Ozbiljno razmatranje bi jako ovisilo o ponudi. Što se tiče godina, osjećam se prokleto mlado u usporedbi sa svim tim momcima koji se još drže tamo i potpisuju velike ugovore. Duže ostaju, a onda izgleda da bih ja mogao imati još 10 godina u sportu. Dakle, definitivno sam ispred njih u pogledu održavanja kondicije.”

Sebastian Vettel snimljen prošle godine u Red Bullu RB 7 na stazi Nürburgring
(Foto: Philip Platzer / Red Bull Content Pool)

Lewis Hamilton je još jedan aktivan vozač u Formuli 1 koji je stariji od Vettela. Ove je godine navršio 39, a usput dogovorio senzacionalni prelazak u Ferrari za 2025. godinu. Otvara li to možda mjesto za Vettela u Mercedesu? Seb priznaje da je razgovarao s Totom Wolffom, iako ne direktno o vozačkom angažmanu.

“Razgovarao sam s njim, ali ne zaista o vozačkom sjedalu. Razgovarali smo o cijeloj situaciji. Razgovarao sam i s drugima jer i dalje tu i tamo održavam kontakte. Imam neke projekte i ideje vezane uz Formulu 1. Vidjet ćemo hoće li se realizirati ili ne. Ostajem u kontaktu i ne znam, trebalo bi odraditi još par poziva i razgovora kako bih znao nešto više. Sigurno je da Mercedes ima jedno od najboljih trkaćih sjedala na gridu.”

“Odluku bih morao donijeti za sebe, ali i za svoju obitelj. Djeca kažu da im se sviđa kako je sada i vjerojatno ne bi dala veliku podršku mom povratku, ali to su rekli bez da sam ih ja pitao, iskreno. Ovisno o bolidu, do bi bilo nešto o čemu bismo zajednički raspravljali”, izjavio je Vettel.

Jedan od glavnih razloga njegovog povlačenja iz Formule 1 bila je upravo obitelj, odnosno želja za provođenjem više vremena s djecom. U svojoj karijeri odradio je 299 startova u F1, ima 53 pobjede i četiri titule prvaka. Hoće li pokušati ‘podebljati’ svoju statistiku?

Objava Vettel: Povratak u F1 mogao bi biti privlačan i zanimljiv pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak