Najbrži na drugom slobodnom treningu u Saudijskoj Arabiji je bio Fernando Alonso u Aston Martinu. Drugo vrijeme je postavio George Russell u Mercedesu, a treći je završio aktualni prvak Max Verstappen u Red Bullu.

Vremena vozača uskoro…

Tijek treninga:

Trening je prvotno trebao početi u 18:00 po hrvatskom vremenu, ali je, zbog jedne šahte koja nije bila dobro pričvršćena, krenuo s deset minuta zakašnjenja te je većina vozača brzo izašla na stazu.

Većina je prvi dio odradila na medium komponenti guma kako bi isprobali te guma za subotnju utrku. Jedini koji su izašli na mekanim  gumama su bili Ricciardo i Tsunoda u RB-u,  a na tvrdoj komponenti guma su bili Albon, Hulkenberg i Bottas.

Mali incident su imali Sargeant, Hamilton i Sainz jer su vozači Mercedesa i Ferrarija išli prilično sporo na samom kraju prvog sektora koji ima prilično ‘skrivene’ zavoje te je Sargeant tek u zadnji čas vidio bolide ispred sebe i izbjegao incident.

Alonso je prvi postavio brzo vrijeme koje su pokušali ‘skinuti’ drugi vozači, a u tome je uspio tek Verstappen za 17 tisućinki sekunde u Red Bullu. Većina grida je bila prilično blizu u tim prvim brzim krugovima, a onda su u drugim pokušajima vozači izašli na mekanim gumama koje će se najviše koristiti u kvalifikacijama.

Alonso je postavio opet najbrži krug na soft gumama, čak tri desetinke ispred Leclerca i ostalog društva iza njega. Iz direkcije utrke su objavili kako će incident između Hamiltona i Sargeanta istražiti nakon treninga pa je za očekivati kako će Lewis zaraditi neku opomenu ili sličnu kaznu.

Osim Hamiltona i Sargeanta, bilo je i drugih situacija u kojima su vozači bili zasmetani drugim bolidima na stazi, ali sve je prošlo bez većih problema za sve vozače. Nakon nekih 30-ak minuta većina vozača se vratila u bokseve te su krenule pripreme za samu utrku.

Svi su izašli na stazu kako bi odradili nekolicinu krugova i jedinu pravu simulaciju utrke ovog vikenda, a prema onome što smo vidjeli prethodnih godina čeka nas vrlo zanimljiva utrka u Džedi. Poredak nakon 35 minuta je bio: Alonso, Russell, Verstappen, Leclerc pa Perez, a tako je i ostalo do samog kraja treninga jer nije bilo većih promjena.

Svi vozači su do kraja treninga odradili predviđeni program te je 20 vozača završilo unutar 1.3 sekunde što bi moglo značiti da je grid vrlo blizu, ali pravo stanje ćemo vidjeti tek u kvalifikacijama i utrci. Jedini koji je imao manjih problema je Lewis Hamilton koji je javio da nema snage te se vratio u bokseve.

Sutrašnji treći trening je na rasporedu od 14:30 po hrvatskom vremenu, a kvalifikacije se voze od 18 sati po našem vremenu.

Objava Alonso najbrži na drugom treningu u Saudijskoj Arabiji pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: fermen