Zaposlenica koja je upletena u cijelu priču oko istrage navodnog neprimjerenog ponašanja Christiana Hornera sada se našla pod suspenzijom, a šef Red Bullove momčadi poziva javnost da prestane “kopati” po njegovom privatnom životu.

Neimenovana zaposlenica Red Bulla ustvrdila je kako se Christian Horner neprimjereno ponašao prema njoj, nakon čega je krovna kompanija angažirala neovisne istražitelje kako bi utvrdili što se doista događalo u tom slučaju. Istraga je završila i Red Bull je uoči utrke u Bahreinu objavio kako pritužbe na račun Hornera nisu utemeljene te da će on ostati na svojoj funkciji.

Slučaj na tome nije stao. U javnosti se pojavila navodna komunikacija između Hornera i spomenute zaposlenice, a s mnogih strana radi se pritisak na Red Bull Racing i na šefa momčadi. Primjerice, sa strane drugih timova u Formuli 1, ali i sa strane Josa Verstappena, oca trostrukog svjetskog prvaka. On je izjavio da će ekipa “eksplodirati” ako Horner ostane na svojoj poziciji.

Kako prenosi Motorsport.com, jedna od posljedica istrage je postupak protiv zaposlenice koja je upletena u ovaj slučaj. Ona je i dalje zaposlena u momčadi, ali je suspendirana tijekom ovoga tjedna. Red Bull tu objavu nije službeno komentirao, tako da nije niti potvrđena, niti negirana.

Horner je pak stao pred novinare na Velikoj nagradi Saudijske Arabije i rekao: “Očigledno je ovo bio vrlo težak period. Ja sam oženjen i imam troje djece. Kad ovakvo uplitanje uključuje vašu djecu i kad se moj brak stavlja pod takav nadzor… Ja imam veliku sreću što imam predivnu obitelj i suprugu koja mi daje veliku podršku.”

“Realnost je da se pojavila ta pritužba, no ona je riješena na najprofesionalniji način, ne unutar Red Bull Racinga, nego po nalogu tvrtke Red Bull GmbH koja je angažirala neovisnog istražitelja, jednog od najuglednijih u zemlji.”

“On je uzeo vremena i sasvim istražio sve činjenice. Intervjuirao je sve ljude koji su uključeni i ostali kojih se to ticalo. Pregledao je sve i imao sve činjenice te je došao do zaključka da pritužbe treba odbaciti. Što se mene tiče i što se Red Bulla tiče, idemo dalje i gledamo u budućnost. Moja mi je supruga kroz sve ovo davala fenomenalnu podršku, kao i moja obitelj, ali sada je uplitanja u moju obitelj dosta”, poručio je Horner.

I dok mnogi pozivaju Red Bull na transparentnost u ovom slučaju, Horner je izjavio da ne smije govoriti o slučaju zbog povjerljivosti procesa, na što su se obvezale obje strane.

“Proces je povjerljiv između pojedinaca i kompanije. Nemam slobodu, nažalost, zbog povjerljivosti i zbog respekta prema kompaniji i drugoj strani. Čak i kad bih želio govoriti o tome, ne mogu, zbog tih ograničenja.”

“Jedini razlog zašto je ovo privuklo toliko pažnje je zbog curenja informacija i zbog tenzija koje se stvaraju u medijima. Naravno, neki drugi su to željeli iskoristiti. Nažalost, Formula 1 je kompetitivno okruženje. Neki su iz ovoga željeli izvući korist, što je vjerojatno ne tako lijepa strana naše industrije”, rekao je Horner.

Možemo biti prilično sigurni kako će ova tema još neko vrijeme biti aktualna. Usprkos svim uspjesima u natjecanju, u Red Bullu mira nema.

Objava Red Bull suspendirao zaposlenicu, Horner poručio: Dosta je uplitanja u moju obitelj pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak