Fernando Alonso nastavio je s fenomenalnim vožnjama za Aston Martin i na trećim kvalifikacijama sezone u Australiji. Španjolac se kvalificirao na četvrto mjesto i bit će u borbi za postolje s vozačima Mercedesa u utrci.

“Očito je bilo veoma tijesno, puno je bolida bilo unutar jedne ili dvije desetinke, mi smo bili u gornjem dijelu te grupe u Q1 i Q2, mislim da sam bio na drugom mjestu. I onda je u Q3 nedostajalo nekoliko stotinki za prvi startni red,” pričao je Alonso nakon kvalifikacija.

Iako je u Džedi startao s drugog mjesta zbog kazne Charlesa Leclerca, Alonso je proglasio kvalifikacije u Melbourneu kao najbolje za Aston Martin, a obrazloženje mu ‘drži vodu’.

“Mercedes je napravio vrlo dobar posao u Q3, tako da su ovo još uvijek vjerojatno najbolje kvalifikacije u ove tri utrke za nas. Bili smo 0.6 sekundi udaljeni od polea u Bahreinu, 0.5 sekundi u Džedi i ovdje je 0.4 sekundi, tako da moramo biti sretni i vidjeti što sutra možemo u utrci.”

Veseli se utrci

Alonso vjeruje da je Aston Martin pripremljen za utrku. Ističe da je tempo kroz utrku snaga za Aston Martin.

“Imam vjere. Pozitivno gledam na sutrašnju utrku, naša je snaga u dugim stintovima, a krećemo iz drugog startnog reda. Snažniji smo nedjeljom, tako da, idemo to iskoristiti,” dodao je Španjolac.

Iskusni Španjolac nije iznenađen ni vrlo dobrom formom Mercedesa.

“Uvijek su brzi – ako pročitate njihove komentare čini se se da imaju bolid koji je izvan Q3, ali to nije taj bolid,” dodao je u šaljivom tonu.”

Objava Alonso o Mercedesu: Uvijek su brzi! Ako čitate njihove komentare čini se da su izvan Q3 pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić