Došli smo na stazu na kojoj je prošle sezone Ferrari ostvario dominantnu pobjedu, točnije Charles Leclerc. Carlos Sainz je iz prošlogodišnje utrke odustao, a za ovogodišnju je ostvario petu početnu poziciju, dok će njegov timski kolega krenuti sa sedme pozicije.

Nakon kvalifikacija Carlos Sainz je podijelio pomiješane osjećaje vjerujući kako su na stazi ostavili mogućnost da u utrku krenu s neke od prve tri pozicije.

“S jedne strane sam sretan, dok s druge sam nesretan. Počevši od loših stvari, mučili smo se s temperaturom guma u pripremnom krugu. Propustili smo dva ili tri bolida za koje smo mislili da su u brzom krugu ili nam je bar tako bilo javljeno, pa sam morao usporiti kako bih ih propustio, ali su oni mene na kraju usporili jer nisu bili u brzom krugu”, izjavio je Sainz.

“Izgubio sam dvije, tri desetinke u prvom sektoru zbog pripreme guma, što sam kasnije riskiranjem nadoknadio i odradio dobar krug. To izgubljeno vrijeme bi me vjerojatno stavilo među prve tri pozicije, što bi bio napredak i dobar kvalifikacijski krug kojeg smo pronašli u Džedi. Kada se okrenem pozitivnim stvarima, zadovoljniji sam s bolidom, napravio sam nekoliko jakih krugova, također, promjene koje smo napravili trebale bi ići u pravome smjeru za sutrašnju utrku”, dodao je Španjolac.

Upitan je o napravljenim promjenama za sutrašnju utrku te o samopouzdanju koje mu one donose.

“Nadam se da će promjene pomoći sutra, ako ne, još jedna stvar koju smo probali, testirali, nadamo se da idemo u pravome smjeru”, zaključio je vozač Ferrarija.

Credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Leclerc samokritičan

S druge strane garaže, Charles Leclerc se složio s timskim kolegom po pitanju guma, ali također, naglasio kako se više fokusirao na tempo u utrci nego na same kvalifikacije.

“Iskreno govoreći, u Q1 i Q2 nisam obavio dobar posao, tako da sam morao uklopiti nekoliko stvari, za koje mislim da su u Q3 djelovale malo bolje. Obično uspijem posložiti sve u Q3, ali ovaj put, drugi pokušaj, očekivali smo kišu, nisam odradio pripremni krug i morao sam odmah pritiskati, što nije bilo dobro za gume”, izjavio je Leclerc.

“Također, našao sam se iza Carlosa tijekom cijelog prvog sektora, što je nešto za što se nadam kako ćemo razmotriti kao ekipa jer nas je to skupo koštalo. Utrka je sutra, mislim da imamo dobar bolid u utrci. S moje strane, možda sam malo žrtvovao kvalifikacijski tempo kako bih imao bolji tempo u utrci, pa ćemo vidjeti kako će to ići”, zaključio je Monegažanin.

Ferrari u utrku ulazi optimističan, vjerujući kako će imati dobar bolid u utrci. Kao gledatelji, simpatizeri ovoga sporta, nadamo se kako su upravu te kako ćemo gledati jednu zanimljivu utrku s kompetentnom ekipom iz Maranella.

Objava Leclerc: Nisam obavio dobar posao, Sainz: Mučili smo se s temperaturom guma pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić