Nakon dvije godine u redovima Alpinea, Fernando Alonso preselio je u redove Aston Martina. Do početka predsezonskih testiranja ostalo je malo više od mjesec dana, a Španjolac naglašava da ga čeka puno posla u prilagodbi na novo okruženje.

Fernando Alonso, braneći boje momčadi Alpine, osvojio je deseto mjesto u poretku vozača 2021. i deveto mjesto u poretku vozača 2022. Lani su odnosi dosta narušeni u francuskoj momčadi, a 41-godišnji Španjolac dogovorio je prelazak u redove Aston Martina, gdje će zamijeniti još jednog bivšeg prvaka svijeta, Sebastiana Vettela.

Aston Martin je momčad koja u zadnje dvije sezone nije imala previše uspjeha. Dvaput zaredom osvojeno je sedmo mjesto među konstruktorima, ali momčad u vlasništvu Lawrencea Strolla jako je ambiciozna. Gradi se novo postrojenje u Silverstoneu i Aston Martin u narednim godinama želi postati ekipa za vrh Formule 1. Na tom putu trebao bi pomoći i Alonso, koji je potpisao višegodišnji ugovor.

Predsezonska testiranja na rasporedu su od 23. do 25. veljače, a Alonsu će to biti drugi susret s bolidom Aston Martina. Prvi je bio na postsezonskom testu u Abu Dhabiju prošlog studenoga.

“Trebamo puno raditi ove zime, uključujući i puno sati u simulatoru, učeći sve kontrole na volanu i procedure koje su značajno drukčije od onoga na što sam navikao. Moram vježbati dok mi ne postanu automatske u glavi i u prstima, tako da dođem u Bahrein 100 posto spreman”, kaže Fernando.

“Bolid za novu sezonu bit će vrlo drukčiji od prošlogodišnjeg, tako da bilo kakve povratne informacije vezano za stari bolid neće biti relevantne za vožnju u AMR23. Ono što sam vidio, postoje drukčije filozofije u podešavanju bolida, razvoju bolida, kao i kod pogonske jedinice. Puno je stvari, trebat ćemo prionuti poslu i izvući najbolje iz svega. Osjeća se energija u momčadi i kako su svi motivirani. Jedva čekam novu sezonu. Osjeća se vrlo posebna atmosfera u garaži.”

Aston Martin je prvi objavio datum predstavljanja novog bolida. AMR23 bit će predstavljen javnosti 13. veljače, deset dana prije nego Alonso i njegov timski kolega Lance Stroll započnu s predsezonskim testiranjima.

Objava Alonso: Osjeća se posebna atmosfera u garaži Aston Martina pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak