Drugo izdanje Velike nagrade Miamija održat će se od 5. do 7. svibnja 2023., a organizatori utrke najavljuju određene izmjene na stazi.

Miami International Autodrome koji okružuje Hard Rock stadion u Miamiju, ugostio je prošle godine prvo izdanje Velike nagrade Miamija u sklopu Svjetskog prvenstva Formule 1. Tijekom vikenda okupilo se tamo gotovo 250 tisuća gledatelja, tako da se premijeru tog projekta može smatrati vrlo uspješnom.

U 2023. Miami će biti domaćin pete utrke sezone, a ona će se održati od 5. do 7. svibnja. Organizatori najavljuju niz nadogradnji na samoj stazi i prostorima oko staze, s posebnim naglaskom na reasfaltiranje trkaće piste i širenje paddocka. Tako je u planu novi ‘Team Village’, odnosno timsko selo, koje bi bilo smješteno unutar Hard Rock stadiona. Prostori svih deset momčadi bili bi složeni na travnjaku, a oslobodio bi se prostor koji je lani služio kao paddock.

Što se reasfaltiranja tiče, organizatori kažu da im je cilj osigurati blisko utrkivanje i omogućiti prilike za pretjecanje. Još je plan urediti nove luksuzne prostore za gledatelje – stalnu Paddock Club zgradu za 6000 gostiju i klub iznad garaža timova.

“Nakon izvanredne debitantske utrke, radili smo punom parom kako bismo osigurali da utrka 2023. bude još bolji doživljaj svima koji će doći na Miami International Autodrome S novim i poboljšanim hospitalityjem, stvaranjem F1 timskog sela direktno na nogometnom terenu i povećanjem kapaciteta, očekujemo da naša druga utrka bude još veća i bolja za navijače, timove, vozače, partnere i sve ostale na jugu Floride”, rekao je Tyler Epp, predsjednik F1 Crypto.com Velike nagrade Miamija.

Objava Organizatori VN Miamija najavljuju radove na Miami International Autodromeu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak