Alpine je predstavio novi bolid za nadolazeću sezonu Formule 1. Zavjesa je skinuta s novog A524, kojeg su ponosno predstavili u Enstoneu nekoliko tjedana uoči nove sezone.

Esteban Ocon i Pierre Gasly i ove sezone čine vozačku postavu francuskog konstruktora, koji je ove godine značajno osvježio vizualni identitet bolida. Alpine je posljednje tri godine bio primarno plave boje, ali na ovogodišnjem A524 dominira crna boja, uz detalje plave i roze boje koja simbolizira partnerstvo s BWT-em.

Bruno Famin, šef F1 ekipe Alpinea najavio je sezonu.

“Odličan je osjećaj predstaviti program za 2024. godinu. Ovo je poseban trenutak, jer smo uz F1 bolid A524 predstavili i A424 hiperauto uz naše vozače. Ovo će zasigurno biti teška i intenzivna sezona,” rekao je Femin.

“Naporno smo radili ove zime u našim tvornicama u Engleskoj i Francuskoj. Naši radnici obavili su sjajan posao, a naš idući korak je razvoj na stazi. Veselimo se onome što slijedi.”

Alpineov novi bolid debitirat će na stazi 20. veljače na ‘shakedownu’ uoči predsezonskog testiranja, koje se održava od 21. do 23. veljače.

Objava Alpine predstavio bolid za 2024. godinu pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić