Već je neko vrijeme poznato da iduće sezone u Formuli 1 neće biti imena Alfa Romeo, no zasad nije poznato kako će se ta momčad zvati. Alessandro Alunni Bravi najavljuje iznenađenje u tom kontekstu…

Momčad s bazom u švicarskom Hinwilu natjecala se u Formuli 1 pod imenom Sauber od 1993. pa do kraja 2017. godine, uz petogodišnji period imena BMW Sauber od 2006. do 2010., a onda zbog sponzorskog ugovora s talijanskim proizvođačem automobila od 2018. ponijela ime Alfa Romeo. Taj ugovor sada ističe pa momčad u idućoj sezoni neće nositi naziv Alfa Romeo Racing, a poznato je da je budućnost tog tima vezana uz Audi, ali tek od 2026.

Dakle, za iduće dvije sezone potreban je neki “privremeni” naziv. U javnosti se generalno očekivalo da će to opet biti poznato ime Sauber, no predstavnik momčadi Alessandro Alunni Bravi najavljuje nešto drukčije.

“U Formuli 1 ime momčadi također ovisi o komercijalnom partnerstvu. Mi ćemo 10. prosinca, čim FIA službeno objavi listu prijavljenih timova, objaviti novo ime naše momčadi. Mislim da će to biti iznenađenje.”

“Ne možemo dočekati početak suradnje s našim novim partnerima, mislim da ćemo imati doista svježi pristup u pogledu komunikacije, marketinga, a napravit ćemo predstavljanje bolida u Ujedinjenom Kraljevstvu”, izjavio je Alunni Bravi.

Već je ranije naglasio da na bolidu neće biti nikakvih Audijevih oznaka sve do 2026. godine kad Sauber i službeno postaje tvornički tim njemačkog proizvođača.

“Gradimo našu budućnost ovdje i sada, nije da postoji nekakva podjela na Sauberov period i Audijev period. Na čelu s našim izvršnim operativcem Andreasom Seidlom, od početka godine radimo na transformacijskom procesu. Ulazak Audija u Formulu 1 od 2026. velika je vijest za cijelu F1 zajednicu. Nije važno samo za Sauber što je izabran kao strateški partner. Mislim da će cijela Formula 1 imati koristi od toga”, smatra Alunni Bravi.

Posljednja sezona pod imenom Alfa Romeo rezultatski nije bila pretjerano uspješna i momčad je završila na devetom mjestu u poretku konstruktora.

Objava Alunni Bravi: Mislim da će novo ime momčadi biti iznenađenje pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak