Lance Stroll neće voziti na predsezonskom testiranju u Bahreinu, nakon incidenta koji mu se dogodio tijekom treninga na biciklu.

Strolla očekuje veliki izazov u nadolazećoj sezoni – borba protiv novog momčadskog kolege, dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa, ali njegove pripreme već su naišle na prepreku koja je daleko od idealne.

Naime, samo nekoliko dana prije predsezonskog testa na stazi u Bahreinu, Aston Martin je potvrdio da je Stroll doživio manji incident tijekom treninga u Španjolskoj, što znači da neće sudjelovati na testu. Očekuje se da će Stroll brzo i potpuno ozdraviti, ali trodnevni test u Bahreinu mu dolazi prerano da bi bio spreman za vožnju.

“Nažalost, doživio sam nesreću tijekom treninga na biciklu tijekom priprema za sezonu. Odlučan sam se vratiti u bolid i radujem se predstojećoj sezoni s ekipom. Motiviran sam oporaviti se što prije od ovog udarca”, izjavio je Kanađanin.

Strollovo propuštanje cijelog testiranja, bez sumnje, ostavlja ga u lošijoj poziciji uoči početka sezone, s obzirom da je ovo jedini period za testiranja prije nego vozači krenu u akciju s prvim slobodnim treningom na početku sezone u Bahreinu.

Ironično, Strollov novi momčadski kolega Fernando Alonso morao je proći kroz operaciju prije testiranja 2021. godine nakon što je doživio frakturu gornje čeljusti nakon sudara s autom dok je vozio bicikl u Švicarskoj.

Aston Martin može računati na aktualnog prvaka Formule E i bivšeg vozača McLarena u Formuli 1 Stoffela Vandoornea, kao i pobjednika F2 prvenstva Felipea Drugovicha, kao svoje rezervne vozače.

Objava Aston Martin: Stroll neće biti na predsezonskim testiranjima pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Stjepan Feketija