Šef Aston Martina, Mike Krack, svjestan je kako se njegova ekipa mora potruditi kako bi zadržala dvostrukog svjetskog prvaka, Fernanda Alonsa, u svojim redovima i nakon ove sezone.

Alonso je 2023. došao u Aston Martin nakon što je povukao neočekivani potez; napustio je Alpine i otišao u Aston Martin koji je tada bio slabiji od francuske ekipe. Ipak, taj se potez Španjolcu isplatio jer je osvojio osam postolja u sezoni, najviše od svih vozača koji nisu bili za volanom Red Bulla.

Aston Martin i Alonso na početku ove sezone nisu tako dobri kao lani, ali je ekipa na petom mjestu u prvenstvu konstruktora s bodom zaostatka za Mercedesom. Upravo su ‘srebrne strijele’ ostale bez Lewisa Hamiltona za sljedeću sezonu, što je izazvalo lavinu na tržištu vozača.

Iako će u srpnju napuniti 43 godine, Alonso je svakako jedan od vozača koji su najzanimljiviji na tržištu. To je priznao i Krack u razgovoru za Sky Sports F1.

“Situacija ostaje ista kao i u Saudijskoj Arabiji. Fernando je bio jasan prema svakome. Želi vremena kako bi odlučio što želi raditi u budućnosti. Također je rekao da će, ako nastavi karijeru u Formuli 1, najprije s nama razgovarati o novom ugovoru. To je vrlo lijepo čuti,” rekao je Krack.

“Vidjet ćemo što će se dogoditi u narednim tjednima. Pričamo, pričat ćemo i dalje. Kao što sam rekao, moramo poštovati Fernandovu potrebu za vremenom kako bi odlučio što će.”

“Ako imate takvog prvaka u ekipi, onda mu morate dati to vrijeme i ispuniti njegove uvjete,” zaključio je.

Alonso je najiskusniji vozač u povijesti Formule 1. Uz pretpostavku kako će do kraja sezone Alonso sudjelovati u svakoj utrci, odvezat će više od 400 utrka u svojoj karijeri koja traje već 23 godine uz dva naslova svjetskog prvaka, 106 postolja, 32 pobjede i 22 pole positiona.

“Mislim da će Fernando donijeti odluku neovisnu o nama, ali možda možemo i mi utjecati na tu odluku.”

“Ako mu damo dobar bolid, mislim kako imamo priliku utjecati na njegovu odluku. Prvaci poput njega ne žele voziti za 10. mjesto ili za peto ili šesto. Oni žele pobjede. Na nama je da dostavimo bolid koji će to omogućiti našim vozačima.”

“Želimo da mu ta odluka bude što teža tako što ćemo mu dati najbolji mogući bolid.”

Objava Aston Martin želi zadržati Alonsa: Prvaci ne voze kako bi bili deseti pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić