Lewis Hamilton i Ferrari u uznapredovalim su pregovorima i blizu dogovora suradnje od 2025. godine, tvrdi ugledni Autosport.com.

Autosport tvrdi kako su Hamilton i Ferrari u naprednoj fazi pregovora i kako bi do kraja tjedna sve moglo biti dogovoreno. Dodaju kako je Ferrari već dugo zainteresiran za Hamiltonove usluge, ali je Britanac smatrao kako u Mercedesu ima bolje šanse za uspjeh.

Međutim, čini se kako situacija nije takva nakon dvije godine u kojima su Hamilton i Mercedes bili daleko od Maxa Verstappena, Red Bulla i borbe za titule prvaka.

Britanac je prošle godine dogovorio novi, dvogodišnji ugovor s Mercedesom koji ga s ekipom veže do kraja 2025. Međutim, Motorsport ističe kako je druga godina ugovora možda ipak samo opcija i kako Hamilton vjerojatno ima izlaznu klauzulu.

Autosport se javio Ferrariju i Mercedesu za komentar, ali obje ekipe su to odbile učiniti. ‘Srebrne strijele’ ipak su završile druge s 409 bodova, tri više od Ferrarija.

Hamilton je stigao u Mercedes 2013. nakon šest godina u McLarenu. s Mercedesom je osvojio šest titula svjetskog prvaka, a trenutačno je najuspješniji vozač u povijesti F1 s najviše pobjeda (103), pole positiona (104) i postolja (197).

Ferrari nije osvojio prvenstvo konstruktora od 2008. godine, a prvenstvo vozača od 2007. godine.

Objava Autosport tvrdi: Lewis Hamilton i Ferrari su u naprednim pregovorima! pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić