Veliki entuzijazam uoči nove sezone Formule 1 djelomično je nestao nakon prve utrke sezone u Bahreinu. Razlog je dominantna pobjeda Maxa Verstappena, koji je bio klasa za sebe tijekom čitavog vikenda.

Mnogi su nakon te dominantne pobjede zavijorili bijelom zastavom, pa je George Russell rekao da će Red Bull pobijediti na svakoj od 23 utrke u sezoni! Unatoč dvostrukoj pobjedi Red Bulla, bila je to dobra utrka u Bahreinu, pogotovo zahvaljujući sjajnoj vožnji Fernanda Alonsa.

“Izgledala je kao prilično laka pobjeda za Maxa, ali moram reći da je, izuzevši pobjednika, utrka bila odlična. Bilo je prelagano za Maxa, da, ali je utrka bila fantastična. Sviđala mi se akcija, toliko se toga događalo, bilo je prilično posebno gledati dva višestruka svjetska prvaka, Lewisa i Fernanda, u okršaju na stazi.”

Jenson Button

Button smatra da je prerano za zaključke

Možda je George Russell malo pretjerao, bila bi to neviđena dominacija jednog konstruktora, a svjetski prvak iz 2009. smatra da je prerano za ikakve zaključke.

“Znam da je nekoliko vozača već reklo da će ovo biti lagano prvenstvo za Maxa i Red Bull, ali kako to možete misliti? Testirali su na samo jednoj stazi, utrkivali smo se na samo jednoj stazi.

“Dobro je poznato da je Bahrein posebna staza zbog načina na koji se ponašaju tamo bolidi. Bolidi jako koče i treba puno trakcije, ne ovisi puno o visokim brzinama. Tako da ne možemo još to reći[da će Verstappen postati prvak]. Mislim da će situacija biti jasnija nakon Saudijske Arabije, koja je nešto brža staza, a nakon toga imamo i europske utrke.

Jenson Button

Objava Button očekuje veću borbu: Prerano je reći da će biti lagano prvenstvo za Red Bull pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić