Pred nama je treća stanica ovogodišnjeg prvenstva Formule 1, VN Australije. U prve dvije utrke pobjede su ostvarili oba vozača Red Bulla iz čijeg tabora dolaze svakojake izjave.

Christian Horner ostao je zatečen izjavom Sergija Pereza koji je izjavio kako se Red Bull napokon udaljio od strategije u kojoj su se uvijek oslanjali na jedan bolid i jednog vozača.

“Prvi put čujem kako tako nešto govori. Od kada smo ušli u sport, još od 2005., uvijek smo vozili s dva bolida i uvijek smo htjeli imati najbolje vozače za naše bolide”, izjavio je Horner.

“Kao ekipa, uvijek smo težili pružati najbolju priliku našim vozačima s najboljim mogućim alatom, a ostatak se svodi na ono što oni učine na stazi. Nebitno, bili to Max i Checo, Daniel i Max, Daniel i Seb ili Mark i Seb, možete se čak vratiti i na Davida i Marka. To je način na koji smo oduvijek funkcionirali i sve je apsolutno na njima i na odrađenom poslu na stazi”, dodao je Britanac.

(Photo by Robert Cianflone/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool

Nemilosrdni Max

Svima je poznata činjenica kako Max Verstappen može biti neugodan kao timski kolega, naravno zbog pritiska kojeg vrši na ekipu kao i zbog talenta kojeg posjeduje. Tijekom utrke za VN Saudijske Arabije mogli smo uočiti kako ekipa funkcionira kada se situacija između Maxa i Checa “zakuha”, ali Horner je naglasio kako ne vidi razlog za zahlađivanje odnosa između vozača.

“Obojica su kompetitivne životinje, vozači su utrka na kraju krajeva, upoznati su s pravilima u smislu kako je tim uvijek na prvom mjestu. Posebno u situaciji kada su svjesni kako nemamo mogućnost razvijanja koju imaju drugi timovi u smislu vremena provedenog u aerodinamičkom tunelu kako sezona odmiče. Naš je cilj sakupiti što više bodova u ranijem dijelu sezone jer znamo kako će se ostali timovi vratiti u borbu u drugoj polovici sezone”, dodao je šef ekipe Red Bulla.

Red Bull je sjajno ušao u sezonu, ostvarivši dvije dvostruke pobjede. Razlika između Verstappena i Pereza svega je jedan bod te je Meksikanac objektivno gledano još uvijek u priči za potencijalnu borbu za titulu svjetskog prvaka.

“Sjajno je gledati Checa kako obavlja sjajan posao. 2021. godine je u bolid ušao nakon završetka Covid sezone i nakon niza raznih propisa i mučio se s bolidom. Prošle godine se bolje povezao s bolidom i ostvario je dvije od naših 17 pobjeda. Ove godine se također dobro izvukao iz grča, ali iza nas su tek dvije utrke, a sezona je duga”, zaključio je Horner.

Kvaliteta koju posjeduju vozači Austrijske momčadi je neupitna, ali put do vrha je dug i mukotrpan. Pred nama je utrka za VN Australije, prema viđenome na prva dva slobodna treninga Red Bull se čini jak kao i na prethodnim utrkama, ostaje nam pričekati i vidjeti tko će ostvariti pobjedu na trećoj utrci sezone.

Objava Christian Horner odgovorio Perezu: Uvijek pružamo najbolju priliku za oba vozača pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić