Iza nas su dva slobodna treninga za VN Australije. Bilo je proklizavanja, kiša, crvenih zastava, gužve na stazi, ali ništa od navedenog nije spriječilo ekipu Ferrarija na putu ka ostvarivanju solidnih rezultata.

Charles Leclerc pozitivan je nakon odrađenog posla na prva dva treninga govoreći kako je ovo najbolji petak u tekućoj sezoni. Monegažanin je na prvom treningu ostvario peto najbrže vrijeme, dok je na drugom treningu ostvario drugo najbrže vrijeme prije nego je stigla kiša.

“Imam bolji osjećaj nego što sam imao u prve dvije utrke, što je pozitivno. Ovo je vjerojatno naš najpozitivniji drugi trening u sezoni, što nije nešto ogromno, ali završili smo ovaj petak pozitivno. Sada moramo raditi, napraviti još jedan korak u pravome smjeru i nadam se biti bliže Red Bullu u kvalifikacijama, a posebno u utrci”, izjavio je Leclerc.

“Mislim da će kvalifikacije opet biti tijesne, dok u utrku ulazimo naslijepo jer zbog kišnog drugog treninga nitko nije vozio s velikim količinama goriva. Nadam se da ćemo na trećem treningu izvršiti simulaciju utrke i da ćemo naučiti nešto više. Mislim kako smo se s današnjim promjenama poboljšali, ne smijemo zaboraviti posljednju utrku, gdje smo se jako mučili u utrci te da nećemo tek tako pronaći idealan krug u utrci, ali napravili smo korak u pravom smjeru”, zaključio je Monegažanin.

Sainz potvrđuje dobar dojam

Njegov timski kolega Carlos Sainz na prvom treningu je ostvario šesto najbrže vrijeme, dok je na drugom treningu ostvario peto najbrže. Također, kao i Leclerc zadovoljan odrađenim poslom.

“Očito trening je trening, ali iskoristili smo taj prvi trening za testiranje različitih stvari kako bismo vidjeli možemo li se poboljšati iz novog paketa kojeg smo dobili. Čini se kako bolje razumijemo pronašli smo nekoliko stvari koje će nam pomoći u budućnosti, ali dok to ne primijenimo u praksi, nećemo znati”, izjavio je Sainz.

Kada je upitan o šansama koje imaju protiv Red Bulla, osvrnuo se na sliku iz prethodnih utrka, ali također na poboljšanja na kojima ekipa iz Maranella naporno radi.

Credit: @Scuderia Ferrari Press Office

“Mislim da je razumno za pretpostaviti kako ćemo tijekom kvalifikacija biti u igri, ali da ćemo u utrci biti korak iza, kao i u Džedi. Naravno s koracima koje namjeravamo poduzeti s obzirom na podatke koje smo pokušali otkriti ovog vikenda, nadam se da ćemo se naći u boljoj situaciji”, zaključio je Španjolac.

Ferrari je u novu sezonu ušao neprepoznatljivo, ako ćemo se osvrnuti na ovo vrijeme prošle godine kada su uvjerljivo ostvarivali pobjede u utrkama. Nadam se kako ekipa prema izjavama vozača ide u pravome smjeru, jer Formuli 1 nedostaje utrkivanje, nedostaje joj konkurentan Ferrari.

Objava Leclerc: Osjećaj je bolji nego na prve dvije utrke, Sainz: Sve bolje razumijemo pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić