Jerome D’Ambrosio imenovan je glavnim i odgovornim za razvoj Mercedesovih vozača koji se natječu u raznim natjecanjima širom svijeta. Bivši F1 vozač te bivši šef Formula E tima pred sobom ima jednu ozbiljnu ulogu vrijednu pažnje jer je upravo on taj koji može odrediti sudbinu mladih zvijezda u usponu.

Belgijanac je tijekom svoje F1 karijere vozio za ekipu Marussije 2011. godine te je upisao nastup za ekipu Lotusa 2012. godine na VN Italije. Jerome se i ne može pohvaliti nekom bogatom F1 karijerom, s time da tijekom iste čak nije uspio osvojiti niti jedan jedini bod, ali je kasnije kao šef ekipe Venturi u prvenstvu Formule E završio na drugom mjestu u poretku.

Svoju vozačku karijeru okončao je na kraju 2019./2020. sezone kao trostruki pobjednik utrka Formule E ( Berlin 2015., Mexico 2016. te Marrakesh 2019. ) nakon koje je s ekipom Venturija osvojio drugo mjesto u ekipnom poretku na poziciji šefa ekipe. Ekipu je napustio u rujnu prošle godine nakon što je ona preimenovana u Maserati MSG Racing.

Jerome je više puta viđen u Mercedesovoj garaži, no uz obrazloženje Tota Wolffa kako je prisutnost Belgijanca isključivo temeljena na prijateljskim odnosima

“Bio je u Formuli E šef ekipe Venturi s kojom je završio drugi u poretku. On je ovdje kao prijatelj, promatra. Možda nešto u budućnosti, ali ne još”, izjavio je Wolff tijekom predsezonskih testiranja u Bahreinu.

Nakon što je Belgijanac uočen u Paddocku i ovog tjedna uoči VN Saudijske Arabije u Mercedesovoj opremi, tajnama je došao kraj. Postao je članom ekipe iz Brackleya kao osoba koja će voditi brigu o nizu mladih Mercedesovih vozača, zapravo sve ono što je do sada za “Srebrene strijele” radio James Vowles prije odlaska u Williams.

Dakle, njegova će zadaća biti briga o cijelom nizu mladih Mercedesovih vozača, koji se sada natječu u raznim trkaćim serijama, a jednog bi dana mogli postati zvijezde najjačih prvenstava. Jasno, imat će određene dužnosti i unutar F1 ekipe.

Naslovna fotografija: F1editor22 – Own work, CC BY-SA 4.0, izvor: Wikipedia

Objava D’Ambrosio imenovan direktorom za razvoj vozača u ekipi Mercedesa pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marko Rajić