Izvršni direktor Formule 1, Stefano Domenicali, izjavio je da podržava ideju da slobodni treninzi više ne dio jednog Grand Prix vikenda.

Domenicali se pojavio na utrci MotoGP-a u Portimau prošlog vikenda, a za portugalski SportTV rekao je da slobodni treninzi nisu omiljeni među publikom.

“Podržavam otkazivanje slobodnih treninga koji su od velike koristi za inžinjere, ali publika ih ne voli. Mislim da je važno, iz perspektive gledatelja, da svaki dan na stazi bude nešto za što se morate boriti.”

“Slobodni trening je vrlo zanimljiv za inženjere i vozače. Ali na kraju dana, u sportu, trebate se boriti za nešto. Postoje ograničenja u kalendaru i slobodni treninzi ne mogu biti izvan GP vikenda, tako da ću biti vrlo agresivan da petkom bude jedan slobodni trening i da se nakon toga nagrađuje svaki izlazak na stazu.”

Stefano Domenicali

Domenicali želi više akcije

Čelnik Formule 1 smatra da gledatelji vole akciju na stazi, stoga smatra da je imperativ za Formulu 1 što više kompetitivnog utrkivanja. Međutim, ta odluka nije samo njegova. Svaki bi put trebala biti neka borba za bodove na stazi, uz poštovanje za utrku u nedjelju, to je uvijek najvažniji dio. To je moje mišljenje.”

“Ljudi razumiju što se događa na stazi dok ima akcije, tako da će to biti moj prijedlog za budućnost. Svaki bi put trebala biti neka borba za bodove na stazi, uz poštovanje za utrku u nedjelju, to je uvijek najvažniji dio. To je moje mišljenje.”

Stefano Domenicali

Talijan je u više navrata pokazao ambiciju da promjeni temeljne dijelove GP vikenda. Smatra da je obrnuti grid odlična ideja za Formulu 1, a također je veliki zagovornik sprint utrka.

Objava Domenicali želi smanjiti broj slobodnih treninga u Formuli 1 pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić