Ferrari je objavio novosti o zdravstvenom stanju Carlosa Sainza uoči VN Australije, nakon što je Španjolac bio prisiljen propustiti prethodnu utrku u Džedi. Sainz je morao na operaciju nakon što mu je dijagnosticirana upala slijepog crijeva.

Na njegovo mjesto sjeo je 18-godišnji Ferrarijev rezervni vozač Ollie Bearman, koji je osvojio odlično 7. mjesto u utrci.

Međutim, uoči VN Australije, Ferrari je potvrdio da se Sainz vjerojatno vraća u SF-24, a Bearman ostaje na pozivu kao rezervni vozač, uz svoje dužnosti u Formuli 2 s PREMA momčadi.

“Očekujemo da će se Carlos Sainz vratiti u bolid. On i njegov timski kolega Charles Leclerc opet su spremni za borbu u vrhu poretka”, stoji u priopćenju iz momčadi.

Fred Vasseur vjeruje kako će njegova momčad biti vrlo konkurenta na australskoj stazi:

“Staza Albert Park je omiljena kod vozača i tamo Ferrari uvijek uživa veliku podršku. Očekujemo da ćemo biti u vrhu poretka na ovoj stazi koja bi mogla donijeti solidan rezultat.”

“Namjeravamo usvojiti agresivan pristup s ciljem pritiska na Red Bull koji je osvojio prve dvije utrke.”

Objava Ferrari: Sainz se čini spremnim za povratak u bolid pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic