Puno je bure podigla objava Međunarodne automobilističke federacije o početku istrage protiv bračnog para Wolff zbog sumnji na sukob interesa. Tri dana kasnije, istraga je prekinuta.

Krovna automobilistička organizacija objavila je u utorak navečer kako je otvorila istragu protiv Tota i Susie Wolff zbog sumnje da se zbog funkcija koje obnašaju u Mercedesu, odnosno Formula One Managementu, nalaze u sukobu interesa.

Nakon te objave, prvo su reagirali Formula 1 i Mercedes, istaknuvši da su optužbe neutemeljene i pogrešne. Susie Wolff poručila je putem društvenih mreža da su u igri očito neki prikriveni motivi, a nakon toga smo vidjeli i izuzetno jedinstveni istup preostalih devet timova, koji su zajednički poručili da nitko od njih nije uputio pritužbe na adresu FIA-e u kontekstu tih tvrdnji da je došlo do dijeljenje povjerljivih informacija između šefa jedne F1 momčadi i člana FOM-ovog osoblja.

Naravno da se onda postavilo logično pitanje, zašto je istraga uopće otvorena, ako nitko nije niti potegnuo to pitanje sukoba interesa, da bi u četvrtak navečer FIA objavila kako je cijeli slučaj zatvoren, a istraga prekinuta.

“Nakon pregleda kodeksa ponašanja Formula One Managementa, politike Formule 1 vezano za sukob interesa i potvrde da su odgovarajuće zaštitne mjere uspostavljene, FIA je zadovoljna time da je FOM-ov sustav dovoljno snažan za sprečavanje bilo kakvog neovlaštenog objavljivanja povjerljivih podataka. FIA može potvrditi da ne postoji istraga u pogledu etičkih ili disciplinskih ispitivanja koja uključuju bilo kojeg pojedinca. Kao regulator, FIA ima obvezu održavati integritet globalnog moto sporta. FIA potvrđuje svoju predanost integritetu i pravednosti”, stoji u službenom priopćenju.

Objava FIA prekinula istragu o eventualnom sukobu interesa tota i susie wolff pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak