Predstavnik momčadi Sauber, Alessandro Alunni Bravi, otkrio je da će važne nadogradnje na Velikoj nagradi Emilije-Romagne ovog vikenda pomoći u rješavanju problema na i izvan staze.

Momčad još nije osvojila bodove ove sezone. I dok su Zhou Guanyu i Valtteri Bottas pokazali djelić forme za volanom, njihovi napori su uglavnom bili ometeni stalnim problemima na zaustavljanjima u boksevima povezanim s novom opremom predstavljenom tijekom zime.

Nakon zaustavljanja u boksu koje je trajalo više od 30 sekundi i kada je Sauber kažnjen zbog pobjegle matice kotača koja je ušla u nedozvoljeni prostor na Velikoj nagradi Australije, Bottas je otkrio da se momčad ispričala zbog problema i dodao:

“Zajedno smo u ovome. Bio sam razočaran, ali i cijela momčad je bila razočarana jer se ovakve stvari ne bi smjele događati. Dakle, definitivno to shvaćamo ozbiljno i sada je prioritet to riješiti.”

Ali, oko stadiona Hard Rock u Miamiju, bez navedenih problema, Sauber ipak nije imao performanse za napad na mjesta koja donose bodove, čak i sa Zhouovim pokušajem nakon perioda sigurnosnog automobila na setu mekih guma.

“Mislim da je strategija stavljanja meke guma bila ispravna, nismo imali degradaciju guma. Uspio je Zhou postići svoj najbrži krug na kraju. Ali, mi smo se veći dio utrke mučili iza Albona.”

“Pokušali smo sve što se tiče strategije i smjesa guma, ali jednostavno se nije isplatilo. Opet, moramo donijeti nadogradnje, moramo napraviti dodatni korak u performansama, jer ovo što je do sada učinjeno, nije dovoljno.”

Alessandro Alunni Bravi

O promjenama koje će biti učinjene, Alunni Bravi je objasnio:

“Imamo važne nadogradnje u Imoli koje se Ne odnose samo na naše zaustavlje u boksevima pošto ćemo imati sve nove dijelove kako bismo u konačnici riješili problem s zaustavljanjima.”

Objava Sauber: Nove nadogradnje riješit će probleme pri izmjeni guma pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Vukajlovic