Ovih dana pokrenute su glasine oko moguće prodaje druge momčadi u vlasništvu Red Bulla, AlphaTaurija. Na navedeno se, kao što smo već ranije objavili, osvrnuo i savjetnik Red Bull Motorsporta, Helmut Marko. Međutim, danas se priopćenjem oglasio šef talijanske momčadi, Franz Tost, u kojem je odlučno opovrgnuo navode oko eventualne prodaje.

Tost, koji vodi momčad iz Faenze od 2005., odnosno od trenutka preuzimanja Minardija od strane Red Bulla, priopćio je da je vodio razgovore s Oliverom Mintzlaffom, vođom svih Red Bullovih sportskih aktivnosti austrijskog konglomerata. Iz samog priopćenja je vidljivo da se trenutno ne razmišlja o prodaji AlphaTaurija.

“Imao sam nekoliko vrlo dobrih sastanaka s Oliverom Mintzlaffom, koji je potvrdio da dioničari neće prodati AlphaTauri, te da će Red Bull nastaviti podržavati tim u budućnosti.“

“Sve ove glasine nemaju temelja, a momčad mora ostati usredotočena na početak sezone kako bi bila bolja nego prošle godine“, stoji u Austrijančevom priopćenju.

Podsjetimo, Marko je izjavio da eventualna prodaja momčadi ovisi o odluci dioničara, a iz Tostovog priopćenja proizlazi da dioničari imaju vjere u projekt talijanske momčadi, barem zasad. AlphaTauri će i dalje imati ulogu poligona za mlade vozače iz Red Bullove akademije, međutim slabiji rezultati nikako ne mogu zadovoljiti apetite “starijeg brata”, pa samim time dolazi i do glasina kao što je prodaja momčadi. Druga mogućnost koja se pojavila je preseljenje momčadi u Englesku, što bliže Milton Keynesu, glavnom sjedištu konstruktorskog prvaka Formule 1.

Prošlu sezonu momčad je završila na razočaravajućem devetom mjestu. Ovosezonska vozačka postava, koju čine Japanac Yuki Tsunoda i novak, Nizozemac Nyck DeVries, nakon ovakvog razvoja događaja će zasigurno biti pod većim povećalom od očekivanog. Uzevši u obzir nemilosrdnu atmosferu na gridu, kao i Markovu sklonost radikalnim mjerama, ne bi trebalo čuditi da će u slučaju loših rezultata momčad biti prodana nekom od potencijalnih ulagača, možda čak i ove sezone.

Objava Franz Tost opovrgnuo glasine oko moguće prodaje AlphaTaurija pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Marijan Presečki