Ekipa Haasa konačno je objavila datum predstavljanja bolida za 2023. godinu. Američka ekipa ima novi naslovni sponzor, radi se o kompaniji MoneyGram, a pridružio im se i veteran F1, Nico Hülkenberg, koji mijenja Micka Schumachera.

Haas je odabrao 31. siječnja kao datum za predstavljanje nove livreje, dok će novi VF-23 po prvi put biti viđen tek na predsezonskom testiranju u Bahreinu od 23. do 25. veljače.

Ovom je odlukom Haas konstruktor koji će najranije imati predstavljanje livreje. Događaj počinje idući utorak u 15 sati po hrvatskom vremenu, a 3. veljače svoje će predstavljanje imati aktualni konstruktorski prvak Red Bull.

Podsjetimo, Haas je također odlučio nastaviti suradnju s rezervnim vozačem Pietrom Fittipaldijem. Brazilac, rođen u SAD-u, već je godinama dio Haasa, a poznato je kako Gunther Steiner i Gene Haas vole imati dugogodišnju suradnju s vozačima i ljudima u ekipi.

Fittipaldi će uz F1 dužnosti nastaviti s vožnjom u WEC LMP2 seriji.

Objava Haas objavio datum predstavljanja novog VH-23 bolida pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Luka Tunjić