Do početka nove sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 ostala su točno dva mjeseca, a momčad Haas u 2023. ulazi s novim logom i službenim imenom momčadi.

Na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Sjedinjenih Američkih Država momčad Haas objavila je važne vijesti – partnerstvo s tvrtkom MoneyGram, koja je ujedno i novi naslovni sponzor momčadi u vlasništvu Genea Haasa.

Po ulasku u novu godinu, Haas je putem kanala na društvenim mrežama objavio svoj novi logo te potvrdio da će puni naziv momčadi za sezonu 2023. biti MoneyGram Haas F1 Team.

“Oduševljeni smo što smo zakoračili u siječanj i od sad ćemo službeno biti nazvani MoneyGram Haas F1 Team. Kad smo objavili naslovno sponzorstvo tvrtke MoneyGram još u listopadu na VN SAD-a, ovo je bio datum kojem smo se veselili jer ulazimo u novu godinu s novim imenom za nas, ali i novim logom”, izjavio je šef momčadi Guenther Steiner.

Nakon izvrsnog početka 2022. Haas je u nastavku sezone ipak išao silaznom putanjom pa se zaustavio na osmom mjestu konstruktorskog poretka. U novom prvenstvu željet će nešto češće biti u igri za osvajanje bodova, a do ostvarenja ciljeva američku bi momčad trebala dovesti iskusna vozačka postava Magnussen – Hülkenberg.

“Pred nama je nekoliko uzbudljivih tjedana s prezentacijom vanjštine našeg bolida, a onda i predstavljanjem samog bolida VF-23. Nakon toga kreću predsezonska testiranja, a onda i sezona u Bahreinu. Svi u MoneyGram Haas F1 Teamu nabrijani su, uključujući i novu vozačku postavu koju čine Kevin Magnussen i Nico Hülkenberg. Ne možemo dočekati početak. MoneyGram Haas F1 Team – dobro to zvuči”, rekao je Steiner.

Prva utrka u Bahreinu vozi se 5. ožujka, a prošle godine Magnussen je na toj utrci osvojio fantastično peto mjesto.

Objava Haas u novu sezonu s novim logom i novim službenim imenom momčadi pojavila se prvi puta na GP1.hr | Najbrži hrvatski F1 portal.

Preuzeto s portala GP1 – https://www.gp1.hr/
Author: Igor Šestak